18 Dec 2018 - 15:07       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Click : Lapte cu antibiotice? Evita aceasta combinatie!

marți 05 februarie 2013

Micutul tau s-a imbolnavit, iar tratamentul pe care i-l administrezi nu-si face efectul? Inseamna ca undeva gresesti si este cazul sa-ti contactezi medicul pediatru pentru a te sfatui ce sa faci


.

Laptele si sucul de grapefruit. Laptele sau iaurtul diminueaza efectul multor medicamente, in special al celor care contin antibiotice. Daca micutul se afla sub tratament nu ar trebui sa bea lapte inainte de administrarea medicamentului si nici jumatate de ora dupa. Exista riscul ca eficienta medicamentului sa scada foarte mult si astfel afectiunea sa avanseze. Sucul de grapefruit este, de asemenea, periculos pentru ca incetineste procesul de metabolizare corecta a medicamentului de catre ficat si accentueaza aparitia efectelor adverse.

Legumele bogate in fibre. Dintre toate categoriile de medicamente, antibioticele sunt cele mai periculoase. In primul rand, administrarea acestora fara avizul medicului, si mai ales atunci cand nu sunt necesare, creste rezistenta microbilor la aceste antibiotice. In al doilea rand, distrugand flora microbiana benefica, pot produce diaree, dureri, functionare incorecta a tubului digestiv. In acest caz, pregatirea unei mese cu legume bogate in fibre precum mazare, broccoli, varza va inrautati starea celui mic.

Sucurile. Un alt aspect, de care ar trebui sa tii seama ca si parinte, este ca medicamentele se administreaza cu apa si nu cu sucuri, naturale sau carbogazoase. Este perfect adevarat ca apa trebuie indulcita cand gustul medicamentului este extrem de amar, dar se vor utiliza cantitati mici si in nici un caz nu se va introduce medicamentul in intreg biberonul cu lapte sau ceai.

Click!spune

Ca un medicament sa fie eficient, trebuie sa tii seama de mai multi factori: de momentul administrarii, respectarea dozei si de efectele, pe care un anumit aliment le poate avea asupra tratamentului. Neadministrate corect, medicamentele pot avea consecinte grave asupra sanatatii.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu