18 Dec 2018 - 15:43       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Click : Iti iei cauciucuri de iarna? Te costa intre si 170 si 520 de lei

luni 15 octombrie 2012

Odata cu venirea frigului, soferii vor fi obligati sa-si schimbe pneurile de vara cu cele pentru iarna


. In cazul in care nu ti-ai cumparat anul trecut anvelope pentru sezonul rece, acum este cazul sa te grabesti! Click! iti spune la ce sa fii atent cand pleci la magazin si cat te costa echiparea masinii.

Soferii vor avea la dispozitie trei variante: fie isi echipeaza masina cu anvelope de iarna sau all season, fie nu mai circula cu autoturismul pana in martie, fie folosesc in continuare pneuri de vara si, astfel, risca amenzi usturatoare plus retinerea certificatului de inmatriculare. Atentie! Cauciucurile de iarna nu trebuie puse pe masina incepand cu data de 1 noiembrie, ci in functie de starea vremii. Daca in aceasta luna pleci la munte, iar in zonele prin care circuli este zapada, atunci ai nevoie de echipament special: cauciucuri de iarna si, daca este cazul, lanturi si alte echipamente antiderapante. Care sunt anvelopele acceptate de lege?Anvelopele de iarna - sunt acceptate anvelopele de iarna care au inscriptionate initialele M+S, M/S, M-S, M&S si simbolurile fulg de nea si creasta montana. Acestea sunt pneuri cu care poti circula in siguranta in zone foarte inzapezite, in conditii meteo extreme.

Anvelopele all season - sunt acceptate pneurile all season care au inscriptionate initialele M+S, M/S, M-S, M&S. Unele cauciucuri, in functie de producatorul lor, pot avea inscriptionate, pe langa aceste initiale, si simboluri pentru soare, picaturi de ploaie si noroi.Alege in functie de cum vei utiliza masina!Anvelopele de iarna se aleg in funtie de cum ai de gand sa utilizezi masina. ?Trebuie sa iei in calcul mai multe aspecte: cat de des vei circula cu masina, cati kilometri vei face cu aproximatie dar si cat de bune vor fi drumurile pe care vei circula. Daca, de exemplu, vei conduce mult in afara oraselor, atunci trebuie sa cumperi cauciucuri de calitate foarte buna si in nici un caz sa nu alegi produse la mana a doua. Achizitioneaza anvelope de la service-uri auto si cauta firme consacrate", ne-a spus Stelian Culcescu, director de service auto.Circuli cu pneuri de vara? Uite ce amenda platestiLegislatia privind cauciucurile de iarna prevede ca sanctiunile pentru cei care incalca prevederile sunt de 9-20 de puncte amenda si retinerea certificatului de inmatriculare. Fii convins ca, odata cu lasarea frigului, politistii rutieri vor iesi pe strada. Anvelope second hand? Uite la ce sa fii atent!

Stelian Culcescu, director service auto PrimatSilverAchizitionarea unei anvelope uzate presupune asumarea unui mare risc. Acestea este posibil sa fi fost expuse unei exploatari, intretineri sau depozitari improprii sau este posibil sa fi suferit diverse deteriorari. In cazul in care, totusi, te decizi sa cumperi o anvelopa la mana a doua, afla mai intai cat de batrana este. Durata de viata a unui pneu depinde de o serie de factori precum: depozitarea, stivuirea, modul de exploatare a acesteia (sarcina, viteza, presiunea, deteriorarile survenite in trafic etc). Verifica data la care a fost fabricata anvelopa. Codul care iti va indica anul se afla stantat pe flancul cauciucului.Ce produse gasesti in magazineInainte de a pleca la magazin pentru a cumpara anvelope de iarna, citeste cu atentie manualul masnii tale pentru a afla ce tip de pneuri sa alegi. Acestea trebuie sa fie conforme cu speciaficatiile masinii, asa cum apar ele in cartea tehnica a autoturismului. Pe timp de iarna, anvelopele mai inguste au o tractiune mai buna. Inainte de a le achizitiona, gandeste-te cat de des vei circula prin zone inzapezite (de deal si de munte). Reporterii Click! au dat o raita prin magazine si iti spun ce produse gasesti si cat te costa.

1 comentariu |


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu