24 Aug 2019 - 07:27       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: Retail

Ziarul Financiar :

In urmatorii 5 ani multe din magazinele de acum vor avea alt nume si alta sigla

joi 25 octombrie 2012
Autor: Liviu Iancu 25
.10.2012

Multe dintre magazinele de acum vor avea in urmatorii cinci ani un alt nume si o alta sigla in urma preluarilor si achizitiilor care vor avea loc pe piata, iar in comertul alimentar va aparea cel putin un nume mare, a declarat Alexandru Vlad, vicepresedintele AMRCR.

"Piata de retail in 2017 va diferi foarte mult de cea de acum. Primele intrari in insolventa le-am trait deja: PIC sau Trident, dar si Interex. Piata suprafetelor mari este saturata, chiar suprasaturata, daca ne uitam la Bucuresti. Cea a suprafetelor medii, de tip supermarket, este in curs de saturare. Loc a mai ramas pentru suprafetele mici, specializate sau de tip hard discount. Daca vorbim de magazine de bricolaj, aglomeratia este si mai mare", a spus oficialul Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR).

El estimeaza ca vor fi scoase la vanzare toate tipurile de magazine, dar cu precadere cele cu suprafete mari. "Preluarile intre firme deja existente sunt cele mai sensibile, ele redefinesc piata. Pentru cineva care doreste sa intre pe piata, preluarea unui lant existent este cea mai rezonabila posibilitate. Trebuie sa fii foarte curajos ca sa intri azi greenfield in comertul romanesc", a mai spus Vlad.


Autor:
 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu