23 Feb 2019 - 12:43       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : In farmaciile low cost medicamentele sunt si cu 50% mai ieftine

luni 24 august 2015
Autor: Luiza Chiroiu 24
.08.2015 Medicamentele ajung pe rafturile farmaciilor promovate ca economice de retailerii farma Sensiblu si Help Net si cu preturi cu 50% mai mici fata de in unitatile traditionale ale acestora.

Daca in farmaciile Punkt, brandul low cost al celui mai mare grup din industria farma autohtona, A&D Phar­ma, preturile sunt reduse cu cel putin 15% fata de cele din reteaua Sen­siblu, in unitatile Help Net Con­vena­bil exista mai multe produse care sunt vandute la preturi identice cu cele din farmaciile clasice. ZF a comparat preturile platite pentru opt dintre cele mai bine vandute OTC-uri (medicamente eliberate fara reteta) din Romania in faramciile Sensiblu si Help Net si unitatile low cost ale acestora.

In cazul unei cutii de Nurofen Forte drajeuri, pretul este la jumatate intr-o farmacie Punkt in comparatie cu cel dintr-o farmacie Sensiblu, in timp ce in reteaua Help Net, indiferent de tipul de farmacie, produsul costa la fel. Nurofen este cel mai bine vandut medicament fara reteta din Romania, cu vanzari de 146 mil. lei in perioada aprilie 2013 - martie 2014, potrivit da­telor de la Cegedim. Van­zarile de medicamente fara reteta prin farmacii s-au situat la 11,1 mld. lei in acest interval.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu