14 Noi 2019 - 18:01       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : In decembrie se vor vinde mai multe tablete decat pe intreg anul 2011

miercuri 19 decembrie 2012
Autor: Adrian Seceleanu 18
.12.2012

Vanzarile de tablete PC din aceasta luna ar putea inregi­stra un nivel record de 50.000 de unitati, depasind astfel numarul de tablete vandute in intreg anul 2011 in Romania si intrand pentru prima oara in competitie cu laptopurile din punctul de vedere al volumului de livrari, potrivit estimarilor facute pentru ZF de retaileri, producatori si operatori de telecom. Per total vanzarile de tablete din acest an sunt estimate la 150.000-160.000 de unitati.

?Luna aceasta estimam ca vanzarile Altex vor atinge un volum de 20.000 de unitati de tablete vandute. Piata de tablete pentru luna decembrie va depasi estimatul de 45.000 de tablete, ajungand chiar la 60.000 de unitati, incluzand aici si operatorii GSM, cu vanzari in crestere in decembrie. Este pentru prima data cand piata de tablete o egaleaza pe cea de laptopuri?, a declarat Dan Ostahie, pre­se­din­tele Altex, cel mai mare retailer de electronice, electrocasnice si produse IT de pe piata locala.

?In perioada ianuarie - noiembrie 2012 piata a crescut valoric de 2,5 ori fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar din punct de vedere cantitativ de 4 ori. Tabletele entry (brandurile locale All­view, Serioux, Eboda etc.) au castigat mult in vanzari. Estimez ca tendinta se va pastra si in decembrie, ceea ce inseamna ca si pentru tot anul avem aceste cifre. In decembrie se vor vinde 40.000-50.000 de tablete. Din vanzarile din decembrie aproximativ 55% estimez ca sunt brandurile locale, deci tablete din gama entry?, a spus Iulian Stanciu, director general al eMag, cel mai mare retailer online IT&C de pe piata locala.

Si operatorii de telefonie mobila, care vand tabletele la preturi mai mici impreuna cu abonamente de date, spun ca vanzarile au accelerat in decembrie. ?Estimam ca in luna decembrie vanzarile de tablete vor fi de 4 ori mai mari decat in aceeasi perioada a anului precedent. Inca de la lansare, tabletele iPad, disponibile in exclusivitate la Orange impreuna cu serviciile de internet mobil, au inregistrat vanzari foarte bune si continua sa fie solicitate datorita ofertelor dedicate si posibilitatii de plata in rate fara avans. Si tabletele Samsung se vand foarte bine, majoritatea fiind cumparate de clientii Orange impreuna cu abonamentele de internet mobil cu trafic inclus?, a declarat Cristina Patesan, product division manager al Orange Romania, liderul pietei locale de telecom.

?Vanzarile de tablete au inregistrat o crestere rapida odata cu lansarea unor noi instrumente de plata, cum ar fi cardul bancar si plata in rate, direct pe factura Vodafone. In luna noiembrie, vanzarile de tablete au crescut de peste 10 ori fata de aceeasi luna a anului trecut. Cel mai bine vandut produs din portofoliul nostru este, in momentul de fata, noua tableta Vodafone Smart Tab 2 de 7?, disponibila la un pret de pornire de 0 euro, alaturi de abonamentul Internet Nelimitat Profesional (19 euro/ luna), incheiat pe doi ani?, a spus Bogdan Lerescu, director terminale in cadrul Vodafone Romania.

?Vanzarile de tablete au inregistrat crestere in acest an fata de anul trecut. Decembrie pastreaza, de asemenea, aceeasi tendinta; ne asteptam la o crestere semnificativa, de aproximativ 40%, comparativ cu  2011.  Majoritatea vanzarilor de tablete vin impreuna cu abonament si sunt inregistrate preponderent pe tablete de 7 sau 8 inchi, acestea fiind mai accesibile ca pret?, a declarat Alexandru Munteanu, sales operations senior manager al Cosmote Romania.

Vanzarile au explodat pur si simplu in decembrie, au precizat pentru ZF reprezentantii Allview, E-Boda si Evolio, trei dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de tablete, care au in oferta si cele mai ieftine produse. ?Am terminat toata marfa mai repede decat ne asteptam. Toata piata este intr-o criza de stocuri. Avem inca tablete la retaileri, dar estimarea lor este ca vor vinde toate produsele si ca ar avea nevoie de stocuri suplimentare, dar vom avea tablete noi doar in ianuarie. Vom inchide anul cu vanzari de 20.000-22.000 de unitati?, a spus Alexandru Dragoiu, director general si fondator al Rosal Import-Export, companie care vinde tablete si alte produse electronice sub brandul E-Boda.

?Nu mai avem stocuri, mai avem un import care ajunge in tara in cateva zile, dar ne asteptam sa fie epuizat rapid?, spune si Liviu Nistoran, director general si proprietar al Televoice, companie care ofera diferite produse electronice sub brandul Evolio.

?Problema vine de la producatorii de ecrane pentru tablete, care nu fac fata comenzilor. Aveam comenzi foarte mari, dar nu au fost onorate, si am fost nevoiti sa amanam unele lansari. Am putea vinde in jur de 8.000 de unitati in decembrie?, a spus Nistoran.

?Vanzarile sunt peste asteptari, dar avem stocuri pentru ca ne-am programat foarte bine aprocizionarea. Planul pentru noiembrie si decembrie l-am facut din august?, a declarat Alin Niscov, director de vanzari al companiei brasovene Visual Fan, care comercializeaza produse sub brandul Allview. ?Vom inchide anul cu 42.000 - poate 44.000 - 45.000 de tablete vandute, in functie de cateva contracte aflate in negociere. Tableta este cu siguranta produsul anului. E greu sa te lupti cu laptopurile, dar tabletele sunt produsul cu vizibilitatea cea mai mare, cu expunerea cea mai mare in media. Daca intrebi 10 oameni care e primul gadget care le vine in minte, 6-7 dintre ei vor spune ca e o tableta?, a spus Niscov.

?Este o crestere spectaculoasa care reflecta o schimbare a obiceiurilor de utilizare a tehnologiei dar si un indicator al faptului ca tabletele sunt printre cele mai dezirabile cadouri. In luna octombrie, tabletele erau la jumatatea vanzarilor de laptopuri. In ultima saptamana din decembrie, cand cererea este maxima, estimam ca vom vinde in jur de 1.000 de tablete pe zi?, a spus si Ovidiu Ababei, Directorul diviziei de IT din cadrul Altex.

In luna decembrie a acestui an se vor vinde mai multe tablete decat in tot anul trecut


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu