23 Feb 2019 - 07:21       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Gandul : IKEA Romania anunta retragerea unui produs. Care este motivul. Clientii, sfatuiti "sa inceteze imediat utilizarea acestuia"

joi 06 iunie 2013
Foto AFP//Mediafax Foto//PASCAL GUYOT

Magazinul IKEA din Zona Comerciala Baneasa recomanda tuturor clientilor care au cumparat cana LYDA sa inceteze imediat utilizarea acesteia si ii invita sa o returneze la magazin, pentru a primi inapoi suma integrala platita pe produs, informeaza IKEA Romania


.

"Compania IKEA a primit 20 sesizari cu privire la faptul ca fundul canii LYDA s-a desprins in timpul folosirii la temperaturi ridicate. Pentru a evita posibilitatea ca utilizatorul sa se friga, produsula fost imediat retras de la vanzare din toate magazinele IKEA din lume si au inceput investigatiile", se arata in comunicatul IKEA Romania.

Testele realizate pana in acest moment au reflectat un defect la un numar restrans de produse, care determina o sensibilitate la diferentele de temperatura. "Cercetarile vor continua pana la identificarea si eliminarea cauzei profunde care a dus la desprinderea fundului", releva sursa mentionata.

Intre timp, compania IKEA a sistat vanzarea produsului si invita toti consumatorii sa il returneze, pentru a primi in schimb contravaloarea acestuia. In comunicat se mai arata ca nici un alt tip de cani comercializate in magazinele IKEA din lume nu este afectat de aceasta actiune de retragere de pe piata.

Cana LYDA a intrat in gama de produse de pe rafturile magazinelor IKEA din toata lumea in august 2012 si a fost retrasa de la vanzare in aprilie 2013, dupa prima sesizare. Canile LYDA au fost produse in Thailanda si au fost vandute in toate magazinele IKEA din lume in perioada august 2012-aprilie 2013, in numar de 220.000 bucati.

Pe plan local, magazinul IKEA din Bucuresti a comercializat pana la data retragerii 1.105 cani LYDA cu codul de produs 302-033-79, la pretul de 17,99 lei si nu a primit nicio sesizare. Articolul cu codul 502-033-78 nu a fost disponibil pentru vanzare in Romania.

Clientii care au un produs cu codul 302-033-79, cumparat din magazinul IKEA din Baneasa, sunt invitati la departamentul de Relatii cu Clientii din magazin pentru a-l returna si a-si primi banii inapoi, incepand chiar de astazi, 5 iunie 2013, informeaza IKEA.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu