17 Aug 2019 - 16:15       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: telefoane

Ziarul Financiar :

Grecii de la OTE pregatesc o majorare de capital social de 140 mil. euro la Zapp, care are pierderi de aproape 500 mil. lei in ultimii 5 ani. Telekom: Vom integra Zapp cu entitatile mobile

marți 11 aprilie 2017
Grecii de la OTE pregatesc o majorare de capital social de 140 mil
Grecii de la OTE pregatesc o majorare de capital social de 140 mil. euro la Zapp, care are pierderi de aproape 500 mil. lei in ultimii 5 ani. Telekom: Vom integra Zapp cu entitatile mobile

Autor: Adrian Seceleanu 10.04.2017

Grupul elen de comunicatii OTE, proprietarul fostului operator de telefonie mobila Telemobil (Zapp) din Romania, pe care l-a achizitionat in anul 2009 pentru a putea lansa servicii de comunicatii mobile 3G, pregateste o majorare a capitalului social al firmei de peste 600 mil. lei (aproape 140 mil. euro), prin emiterea de actiuni noi, conform unui document publicat in Monitorul Oficial.

?Consiliul de administratie al Telemobil aproba initierea majorarii capitalului social al Telemobil cu suma de 619.713.005 lei prin emiterea unui numar total de 247.885.202 actiuni ordinare cu o valoare nominala de 2,5 lei fiecare, de la numarul 144.036.001 la 391.921.202. Actiunile noi vor fi emise in schimbul contributiei in numerar a actionarilor Telemobil. Actionarii vor avea dreptul de a subscrie actiunile noi proportional cu cota de participare la capitalul social al societatii. Din numarul total de actiuni noi, un numar de 2 (doua) actiuni noi va fi emis in vederea posibilei contributii in numerar care ar putea fi subscrisa de catre S.N. Radiocomunicatii - S.A. , in conformitate cu cota de participare a Radiocom la capitalul social al societatii si cu drepturile de preferinta referitoare la actiunile noi?, conform datelor din document.

Telemobil (Zapp), companie care practic nu mai ofera servicii de comunicatii, a acumulat pierderi de aproape 500 de milioane de lei doar in ultmii cinci ani si avea datorii de peste 997 de milioane de lei la finele lunii decembrie 2015, conform datelor de la Ministerul Finantelor Publice.

Cosmote a fost nevoita sa cumpere Zapp in anul 2009 dupa esecul rasunator al subsidiarei din Romania de a obtine o licenta 3G la procedura de vanzare organizata de statul roman. Dupa acest esec CEO-ul operatiunilor Cosmote din Romania de la acea vreme, Nikolaos Tsolas, a fost eliberat din functie.

Licenta 3G a Zapp este utilizata de grupul Telekom Romania, format din fostele companii Cosmote si Romtelecom, si din care mai fac parte si firmele Germanos si Sunlight. Grupul Telekom Romania are venituri anuale de aproape un miliard de euro.

Update

Contactati de ZF reprezentantii grupului Telekom Romania au precizat ca operatiunea de emitere de actiuni noi de la Zapp are loc in contextul in care grupul are in plan sa "remodeleze" operatiunile de telefonie mobila de pe piata locala, respectiv sa integreze Zapp cu celelalte entitati din segmentul de comunicatii mobile.

"Aceasta decizie este legata de intentia de remodelare a operatiunilor mobile ale grupului de companii Telekom Romania, cu scopul de a obtine o structura organizationala mai agila si procese mai eficiente, in beneficiul tuturor partilor si al utilizatorilor din Romania. Integrarea legala a entitatilor mobile este o etapa premergatoare necesara pentru viitorul operatiunilor din Romania, care va facilita eficienta operationala?.

Grupul OTE detine in Romania prin intermediul Cosmote Grecia (divizia sa de comunicatii mobile) companiile Telemobil, Telekom Romania Mobile Communications (fostul Cosmote) si lantul de magazine Germanos - cel mai mare retailer GSM de pe piata locala, cu afaceri de 188,5 mil. lei (42,4 mil. euro) in 2015. Germanos detine la randul sau o alta companie, Sunlight Romania Filiala Bucuresti, cu afaceri de 213 mil. lei in 2014.

OTE controleaza pachetul sau de 54,01% din actiunile la fostul Romtelecom - actualul Telekom Romania Communications, printr-o alta entitate.2017-04-11

Autor:
 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu