23 Feb 2019 - 12:48       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Google Glass ramane fara cea mai importanta aplicatie: recunoasterea faciala

marți 04 iunie 2013
Autor: Catalina Butan 03
.06.2013

Google a anuntat nu va folosi aplicatia de recunoastere faciala in cadrul ochelarilor Google Glass ca un raspuns la controversele privind confidentialitatea consumatorilor pe care aceasta aplicatie le-a iscat in randul publicului, scrie Business Insider.

Ochelarii Google Glass, distribuiti unui numar limitat de persoane pentru testare in incercarea companiei de a imbunatati produsul inainte de lansare, pot face fotografii si sa filmeze, iar informatiile pot fi postate pe Internet, potrivit companiei.

?Am urmarit cu atentie parerile consumatorilor cu privire la aplicatia de recunoastere faciala. Au fost atat pareri pro cat si contra. Dupa cum am declarat de-a lungul anilor, nu vom folosi aplicatii de recunoastere faciala pentru produsele noastre fara  sa avem politici puternice de confidentialitate pentru utilizatori. Prin urmare, ochelarii nu vor incorpora aplicatia de recunoastere faciala in acest moment?, au declarat reprezentantii Google, pe pagina oficiala a produsului.

Ochelarii dispun de un ecran, o camera foto si un microfon deasupra ochiului drept al utilizatorului. Ochelarii produsi de gigantul de Internet prin care realitatea este ?imbunatatita? cu senzatii create virtual, transmit sunetul prin trimiterea unor vibratii direct prin craniul purtatorului,

Multi si-au exprimat ingrijorarea ca dispozitivul ar putea filma si fotografia oamenii fara a avea acordul lor.

Google spera ca va putea lansa produsul pe piata in 2014.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu