22 Oct 2019 - 21:46       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Google: Cu Ice Cream Sandwich incepem sa facem ordine in ecosistemul Android

joi 22 martie 2012
Autor: Adrian Seceleanu 22
.03.2012

Problemele intampinate de utilizatorii care au variante mai vechi ale sistemului de operare Google Android - printre care imposibilitatea de a utiliza anumite aplicatii mai noi, vor incepe sa dispara pe masura ce partenerii companiei vor trece la Ice Cream Sandwich, cea mai recenta varianta a platformei, a declarat intr-un interviu pentru ZF Richard Alec Turner (foto), director pentru parteneriate Android al Google pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

In acest moment un client (inclusiv din Romania) poate achizitiona diferite tablete sau smartphone-uri cu diferite variante ale Google Android (variantele 2.1, 3.1 sau 3.2), iar imposibilitatea de a instala anumite aplicatii sau diferentele de utilizare pe echipamente relativ apropiate ca dotari tehnice din cauza versiunilor software diferite creeaza adesea confuzie si frustrari in randul consumatorilor, mai ales in contextul in care producatorii de echipamente sau operatorii telecom pot controla cand si cum au loc aceste actualizari.

Un exemplu: browserul internet Google Chrome pentru Android lansat recent de companie functioneaza doar pe gagdturile cu Ice Cream Sandwich (versiunea 4.0 a Android) dar nu si cu zeci de milioane de alte device-uri. Samsung Galaxy Note, spre exemplu - un smartphone promovat intens de compania sud coreeana inclusiv pe piata din Romania, nu are inca Android 4.

Lucrurile se vor schimba, spune Turner, pe masura ce Android 4.0 - de altfel prima versiune a sistemului de operare a Google gandita sa functioneze si pe tablete si pe telefoane, va incepe sa fie instalata pe echipamentele vechi sau pe cele care apar acum pe piata.

"Ice Cream Sandwich reprezinta un pas semnificativ, pentru ca este gandit sa functioneze atat pe tablete cat si pe smartphone-uri. Este o perioada foarte interesanta, pentru ca au trecut doar cateva luni de cand am lansat ICS si partenerii nostri incep abia acum sa lanseze echipamente cu noua versiune a sistemului. Practic acum vom vedea reactia consumatorilor la echipamentele care vin cu ICS", a spus Turner.

Intrebat cum evolueaza vanzarile de echipamente cu Android in Europa, Turner a prezentat doar datele disponibile la nivel global: peste 850.000 de activari pe zi ale unui smartphone sau a unei tablete cu Android pe zi, si o baza instalata de peste 300 de milioane de unitati.

Anterior insa, intr-un interviu pentru ZF Mohammad Gawdat, vicepresedinte al Google pentru pietele emergente, declara ca Android este sistemul de operare numarul unu pe piata locala. "Telefoanele cu sistem de operare Google Android sunt numarul unu pe piata aici. Statisticile arata ca Android are in Romania o cota de piata de 37%, mai mult fata de alte piete din lume. Daca ne uitam la browserul Google Chrome de exemplu, acesta este deja numarul doi pe piata din Romania. Aceste lucruri arata ca romanii prefera sa adopte cele mai noi tehnologii", spunea Gawdat pentru ZF in decembrie 2011.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu