14 Dec 2018 - 05:36       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Libertatea : Foloseste corect produsele de infrumusetare!

luni 22 octombrie 2012
Toate fardurile si cremele sunt, dupa deschidere, expuse bacteriilor din aer si pot fi deteriorate din cauza luminii, a aburului sau a caldurii excesive
. Invata de la make-up artistul Antonia Rondelli toate trucurile folosirii corecte a produselor cosmetice. REGULI GENERALE

?Pastrarea calitatii produselor cosmetice depinde foarte mult de conditiile de stocare, la loc racoros si lipsit de umiditate. De aceea, nu se vor tine in baie, in poseta sau in masina. ?Produsele cremoase, fluide, lichide sau sub forma de gel isi modifica consistenta si compozitia daca sunt tinute la caldura, astfel ca se pot pastra si la frigider. ?Produsele care contin alcool sunt mai rezistente, iar cele care contin multa apa se deterioreaza mai repede. ?Atentie la produsele contrafacute, deoarece usuca excesiv pielea, duc la exfoliere, inrosire sau la aparitia eczemelor. ?Nu se folosesc la comun cu alte persoane, mai ales mascara, creioanele de ochi si fardurile de pleoape, prevenindu-se in acest fel transmiterea conjunctivitei.?Termenul de valabilitate al produsului apare pe cutie sub forma unui borcanel cu inscriptia 4M, 6M, 12M (4 luni, 6 luni, 12 luni).

CREMELE

Cele pe baza de plante sau cele BIO expira mai repede din cauza lipsei de conservanti din componenta lor. Crema se foloseste continuu, dupa desfacere, si e de preferat alegerea variantei cu pompa sau pipeta pentru igiena sau folosirea unei spatule din plastic care se dezinfecteaza dupa utilizare.Atentie la crema de plaja! Aceasta nu se poate folosi de la un an la altul, dupa deschidere. Cremele au in general termen de valabilitate de 2 ani (sigilate), dar se consuma in maximum 6 luni de la deschidere.

RUJUL

Se foloseste maximum 6 luni. Atunci cand expira, i se schimba consistenta. Se tine la temperatura camerei sau la rece, dar nu in baie. Se arunca daca isi modifica mirosul, culoarea si textura.

CREIOANELE DE BUZE SI DE OCHI

Se folosesc maximum 6 luni. Se dezinfecteaza prin ascutire, dupa fiecare folosire.

FONDUL DE TEN SI CORECTORUL

Se pot pastra la temperatura camerei, dar nu la caldura. Au termen de valabilitate de aproximativ 12 luni (cele compacte sau stick rezista mai mult), dar este bine ca in maximum 6 luni de la desfacere sa fie consumate. La aplicare se foloseste o pensula de fond de ten/corector sau cu un buretel din latex care se spala dupa fiecare utilizare. Pensulele se dezinfecteaza cu solutii speciale sau cu sampon de bebelusi, dupa care se aplica balsam, iar dupa clatire se lasa sa se usuce in forma lor naturala. Bureteii din latex folositi la aplicarea produselor uleioase sau cremoase se curata spalandu-i cu ulei alimentar.

Material preluat din revista Libertatea pentru Femei

FARDURILE DE PLEOAPE

Cele pudra se folosesc maximum un an de la deschidere, iar cele cremoase, maximum 6 luni. Se tin la temperatura camerei, nu in frigider. Atunci cand expira, se strang in linia pliului pleoapei sau se "pietrifica", iar culorile isi pierd intensitatea initiala. Aplicatoarele de fard sau bureteii trebuie inlocuiti la maximum 3 luni.

MASCARA

Se pastreaza la temperatura camerei. Expira la 3 luni de la deschiderea tubului, iar unele (in functie de consistenta si de ingredienti) se usuca dupa o luna. Periuta din tubul de mascara se spala dupa maximum 10 aplicatii. Se introduce o singura data periuta in tub, pentru evitarea intrarii aerului in produs, ceea ce va duce la uscarea acestuia. Se va roti de cateva ori periuta in tub pe peretii laterali. Nu se introduc apa si alte lichide in mascara pentru diluare.

PARFUMUL

Se tine la loc racoros, departe de caldura si lumina, altfel isi va pierde din intensitatea mirosului. Atentie la cele contrafacute sau diluate, care pot provoca iritatii si probleme de piele! Se aplica, de obicei, dimineata dupa dus, pe o piele curata si hidratata. Au termen intre 2 si 3 ani (cele orientale dureaza mai mult). Nu se agita sticla pentru ca se deterioreaza aroma si nu se freaca dupa aplicare. Aroma finala depinde de PH-ul pielii, de temperatura si conditiile exterioare (vara, iarna, vant.) Este expirat in momentul in care incepe sa se inchida la culoare sau apar sedimente in interiorul sticlei. Nu inlocui cu parfum deodorantul sau antiperspirantul.

Voteaza articolul!

+3

0

| azi, 10:50
Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu