23 Feb 2019 - 06:37       

 
Parteneri 



 

 

 



* Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Fac un milion de euro din pasiunea consumatorilor de jocuri video

marți 02 februarie 2016
Autor: Florin Casota 02
.02.2016 Antreprenorul Daniel Tamas a fondat in 2007, alaturi de colegul sau de banca din liceu Tudor Rad, compania Idea Studios, la Cluj, care a ajuns astazi la afaceri de 1 milion de euro, pariind pe ?pofta? tot mai mare a consumatorilor pentru jocuri video.

Cei doi au pornit la drum cu un joc ce presupunea aplicarea de machiaj unei papusi si au ajuns sa faca jocuri pentru telefoane mobile. Acum ei pariaza pe jocuri care se adreseaza unui public mai matur, cu acces la un card de cumpa­raturi pentru astfel de produse.

Daniel Tamas si Tudor Rad au pornit studioul in 2007, dar nu pentru a dezvolta jocuri, ci pentru a avea o forma profesionala si legala prin care sa factureze munca de freelance pe care o faceau in web design & development si consultanta. La scurt timp insa, au descoperit ca exista cerere pentru jocurile online destinate copiilor, deci o oportunitate de business. ?Desi nu aveam buget, am inceput timid sa contactam publisheri mari care aveau nevoie de astfel de continut. In momentul in care acestia ne-au publicat cateva jocuri si ne-au picat serverele din cauza numarului mare de accesari, ne-am dat seama ca exista un potential extraordinar pe aceasta piata?, spune Daniel Tamas. Ulterior, sub umbrela Idea Studios au aparut companiile Transylgamia si Jellycs, cu scopul de a se extinde pe noi segmente de business. In 2014, cele trei companii au avut impreuna o cifra de afaceri de aproape un milion de dolari si au reusit sa mentina un profit constant, care a fost reinvestit in cele trei companii in proportie de 70-80%.

Piata locala a jocurilor este dominata de cinci mari producatori de jocuri - Ubisoft, EA Games, Gameloft, King si MavenHut -, care au inregistrat anul trecut venituri totale de aproximativ 89 de milioane de euro, dar si de studiouri locale, precum Amber, care a ajuns anul trecut la venituri de 6 milioane de euro.

 

Cititi interviul integral cu cei doi antreprenori in editia din aceasta saptamana a revistei Business Magazin.

 


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu