23 Feb 2019 - 13:45       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : FT: Tabletele ieftine sunt noul camp de batalie al producatorilor de PC-uri

marți 18 iunie 2013
Autor: Stefan Stan 17
.06.2013

Pe masura ce vanzarile de PC-uri scad, producatorii de computere lanseaza pe piata un val de tablete mici si ieftine, similare cu iPad mini, popularul produs Apple, scrie Financial Times.

Analistii sustin ca decizia producatorilor de PC-uri de a se orienta catre productia de masa de tablete ieftine va pune in pericol profiturile si asa subrede din industrie.

?Desi nu este o afacere foarte profitabila in care sa intre, producatorii de PC-uri trebuie sa abordeze piata tabletelor ieftine pentru a putea ramane in joc?, a declarat Pi Chen Tang, un analist de la Canalys. 

Branduri precum Asus, Acer, HP si Lenovo au anuntat sau au adus pe piata in ultimele saptamani tablete cu Android la preturi de sub 200 de dolari.

Spre exemplu, Asus a lansat de curand MeMO Pad HD, o tableta de 7 inci. Costand 129 de dolari, tableta este destul de ieftina cat sa poata fi comparata la pret cu produsele brandurilor fara nume din China. 

Jeff Yang, directorul de marketing al companiei Taiwaneze, a declarat ca ?Asus doreste sa puna o tableta in mana fiecarui consumator?.

Acer, care a vandut anul trecut 1,8 milioane de tablete, a anuntat ca doreste sa se orienteze catre tablete low-end, strategie prin care se asteapta sa isi tripleze numarul de tablete vandute.

Alberto Moel, un analist de la Bernstein, o companie de consultanta, a declarat ca ?tabletele ieftine sunt noul camp de batalie ale producatorilor de PC-uri?.

Pe langa incercarea de a intra mai agersiv pe piata tabletelor, condusa de Samsung, Amazon si Apple, producatorii de PC-uri testeaza interesul clientilor in dispozitive convertibile din notebook-uri in tablete.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu