24 Aug 2019 - 02:05       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Energizantul Monster investigat pentru posibile conexiuni cu cinci cazuri de deces in SUA

miercuri 24 octombrie 2012
Autor: Madalina Panaete 23
.10.2012

Monster, unul dintre cei mai mari producatori de bauturi energizante din Statele Unite, este in vizorul autoritatilor americane care investigheaza cinci decese care ar putea fi asociate cu energizantul produs de companie, scrie Thomson Reuters.

De asemenea, compania americana a fost data in judecata de familia unei tinere de 14 ani care a murit dupa ce a baut doua cutii de energizant intr-un interval de 24 de ore. Monster a anuntat ca nu crede ca bautura pe care o produce a fost responsabila de moartea fetei.

Aceste bauturi cu o cantitate foarte mare de cofeina si cu nume "agresive" ca Monster, Red Bull sau Rockstar sunt deseori asociate cu sporturile extreme, ceea ce le face foarte populare in special in randul tinerilor.

Bauturile energizante sunt categoria de soft drinks (bauturi racoritoare - n.red.) cu cea mai rapida crestere din Statele Unite, vanzarile avand un avans de 17% anul trecut, pana la 9 miliarde de dolari, potrivit datelor publicatiei Beverage Digest, citate de Reuters.

John Sicher, editorul Beverage Digest, spune ca se asteapta ca vanzarile de energizante sa depaseasca 10 miliarde de dolari anul acesta.

"Nu cred ca energizantele vor fi interzise", a afirmat Thomas Mullarkey, analist al companiei financiare Morningstar, adaugand ca acest scandal va face compania Monster mai putin atractiva pentru o eventuala preluare.

"Aceste evenimente reduc sansele ca Monster sa fie achizitionata de Coca Cola", a mai spus analistul. Potrivit unor surse citate de Reuters in aprilie, cele doua mari companii producatoare de bauturi racoritoare au discutat o posibila tranzactie. Coca Cola deja distribuie o mare parte din produsele Monster in Statele Unite si pe anumite piete internationale.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu