20 Aug 2019 - 06:39       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: telefoane

Adevarul :

Detinuti condamnati intr-un dosar de inselaciune. Metoda "Premiul" le-a prelungit "sejurul" in spatele gratiilor

joi 15 decembrie 2016
Detinuti condamnati intr-un dosar de inselaciune
Detinuti condamnati intr-un dosar de inselaciune. Metoda "Premiul" le-a prelungit "sejurul" in spatele gratiilor

O salajeanca a fost convinsa ca a dat norocul peste ea cand a fost sunata de catre un barbat care s-a dat drept angajatul companiei Cosmote si care a anuntat-o ca in urma unei extrageri cu premii, a fost desemnata marea castigatoare. Apelantul, pe numele sau adevarat Florin Zarnescu, era de fapt un un escroc care facea bani de pe urma naivitatii victimelor sale. Asa se face ca i-a transmis femeii ca pentru a intra in posesia premiului in valoare de 100.000 de lei, trebuie sa transfere de la BCR, prin Western Union, suma de 6.400 de lei, pe numele lui Stefanica Lincan.

Sperand ca se va imbogati peste noaptea, salajeanca s-a prezentat la unitatea bancara si a facut transferul, insa dupa cateva zile si-a dat seama ca a fost pacalita.

Trimis in judecata, Zarnescu, in prezent incarcerat la Penitenciarul Giurgiu tot pentru inselaciune, a fost condamnat de catre judecatorii zalauani la un an si sase luni de inchisoare „pentru savarsire in recidiva postcondamnatorie a infractiunii de inselaciune in forma continuata”. Pedeapsa a fost contopita cu cea precedenta, astfel ca barbatul va avea de stat in spatele gratiilor mai bine de cinci ani si jumatate.

In ceea ce-l priveste pe cel pe numele caruia s-a facut transferul bancar, Stefanica Lincan, in prezent incarcerat in Penitenciarul Jilava pentru talharie calificata, acesta a fost gasit vinovat de tainuire si condamnat la un an si patru luni de inchisoare, „pentru savarsirea in recidiva postexecutorie a infractiunii de tainuire in forma continuata”. Contopind pedeapsa cu cea pe care o executa, judecatorii zalauani au stabilit ca barbatul sa execute patru ani si trei luni de inchisoare.

Instanta din Zalau i-a obligat sa-i plateasca salajencei daune materiale in valoare de 6.400 de lei si sa suporte cheltuielile judiciare avansate de stat in valoare totala de 2.700 de lei. Solutia instantei din Zalau poate fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicare.

Va mai recomandam:

Condamnare pentru puscariasul care a dat teapa cu premii fictive

Escrocul din inchisoare loveste din nou in Salaj. Cum si-a convins o victima sa-i trimita aproape 14.000 de lei si 500 de euro

Cum a reusit un salajean sa pacaleasca doua institutii de credit sa-i dea 10.000 de lei

2016-12-15

Autor:
 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu