14 Dec 2018 - 05:54       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Click : Cuperoza, un chin pe timp de iarna

luni 14 ianuarie 2013

Obrajii imbujorati pe vreme rece dau ?purtatoarei" un aer proaspat, sexy


. Nu la fel stau lucrurile in cazul celor care sufera de cuperoza. Aici, roseata de la nivelul fetei este difuza si pregnanta, iar pentru persoanele afectate reprezinta nu doar o problema estetica, ci si un disconfort zilnic. Iarna, pielea devine mai uscata, provocand o senzatie de arsura.

Cuperoza este o dilatatie permanenta si vizibila a vaselor de sange de la nivelul fetei. Vasele fine si dilatate aparute la suprafata pielii, ramificate si de culoare rosie sau violet, apar initial in mod simetric, pe pometi si pe aripile nasului. Ulterior, roseata devine difuza si se poate complica cu acnee rozacee.

Cuperoza e o afectiune frecventa, care apare in special la femeile cu varste cuprinse intre 30 si 50 de ani. Potrivit medicului Dana Miricioiu, chirurg plastician in cadrul Class MediSpa din Bucuresti, printre cauzele inrosirii fetei se numara: variatiile de temperatura, consumul de alimente picante si de alcool, dar si emotiile si starile anxioase. Dezechilibrele hormonale, sarcina sau utilizarea abuziva a unguentelor dermatologice care contin corticoizi sunt alte cauze care contribuie la aparitia episoadelor de cuperoza.

Destul de greu de ascuns prin machiaj, roseaza aceasta poate deveni o adevarata obsesie. Din fericire, se poate trata. ?Laserul ClearScan este noua metoda de tratament al vaselor vizibile, dilatatiilor capilare, vaselor sparte, rosetii si rozaceei, hemangioamelor sau modificarilor de culoare ale pielii. Energia undelor laser este capabila sa penetreze in tesuturile mai profunde, producand coagularea selectiva a sangelui din vase, care va fi ulterior absorbit, fara a afecta straturile superficiale ale pielii. Vasele pot disparea, se pot inchide sau deschide la culoare, pot deveni mai elevate la nivelul pielii sau pur si simplu pot ramane la fel, fara nici un fel de modificare a aspectului. In acest caz, inchise fiind, vasele vor disparea in timp, prin resorbtia sangelui. De la caz la caz, sunt recomandate cateva tratamente la 4-6 saptamani", explica medicul Dana Miricioiu.

Acum e momentul sa scapi de petele pigmentare

A trecut sezonul cald, a trecut si frumosul bronz obtinut in vacantele la mare. In locul lui, constati acum ca au ramas pete inchise la culoare care nu mai dispar si ca, odata cu inaintarea in varsta, pe decolteu si pe fata au aparut si s-au inmultit niste pete mici, maronii, care seamana cu pistruii. Ideal ar fi sa prevenim aparitia lor, spune medicul de la Class MediSpa, prin utilizarea, chiar si in sezonul rece, a cremelor cu factor de protectie. Insa odata aparute, poti scapa de ele tot cu ajutorul laserului.

?Exista mai multe metode de tratament. Poti opta pentru un peeling care indeparteaza un strat epidermal minim si, odata cu el, ridurile, cicatricile si petele pigmentare. Sau poti alege laserul ProFrancional care actioneaza la nivelul dermului profund si trateaza toate problemele, regenerand pielea si crescandu-i fermitatea. Mai poti opta pentru Broad Band Light, un tratament noninvaziv care revolutioneaza conceptul de fotointinerire a pielii afectate de pistrui, pete, riduri, rozacee sau pete pigmentare", spune Dana Miricioiu.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu