13 Noi 2019 - 05:01       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Cum pot romanii sa-si recupereze TVA pentru produsele cumparate din statele non-UE

marți 21 februarie 2017
Autor: Adelina Mihai 21
.02.2017 Romanii care calatoresc in state non-UE si care fac cumparaturi cu o valoare mai mare de 175 de euro (pe factura) isi pot recupera TVA-ul pentru bunurile cumparate daca prezinta facturile respective la asa-numitele unitati ?Tax Free?.

Conceptul de ?Tax Free? a aparut in anii ?80, in ideea de evitare a dublei impuneri pentru bunurile cumparate de pe teritoriul unei tari si folosite in alta tara. Si cetatenii straini din statele din afara Uniunii Europene isi pot recupera TVA-ul pentru bunurile cumparate in Romania.

?In Romania, legislatia exista din anul 2004, insa a fost nefunctionala sau putin accesibila, cu atat mai mult cu cat nu exista un punct de restiturie TVA pe Aeroportul Otopeni, asa cum exista in tari mai mult sau mai putin civilizate. Printre conditiile necesare pentru ca restituirea TVA-ului sa functioneze se afla: magazinul sa fie autorizat in regim Tax Free - autorizarea se face la ANAF si este valabila 5 ani-, iar bunurile cumparate sa depaseasca 175 euro pe factura?, a spus Valentina Saygo, reprezentant Tax Free in Romania prin intermediul companiei Ask for Tax Free.

 


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu