19 Noi 2018 - 01:34       

 
Parteneri 



 

 

 



* Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Libertatea : Cum pastrezi mai mult timp alimentele in frigider

marți 03 ianuarie 2012
Nedepozitata corespunzator, mancarea din frigider se poate altera rapid, provocand dezvoltarea bacteriilor si a mucegaiului
. Specialistii de la site-ul 121.ro te invata cum sa pastrezi corect alimentele.

Temperatura scazuta din frigider (max. 4-5° C) opreste dezvoltarea bacteriilor si a microorganismelor responsabile de degradarea alimentelor.

Acopera cu capace toate vasele cu mancare gatita. Mirosul nu se combina cu al altor alimente si, in acelasi timp, sunt ferite de celelalte produse din frigider care pot cadea in mancare. In plus, se altereaza mai greu. Daca nu ai loc si pentru capace, foloseste folie din plastic, pe care o strangi bine in jurul vasului. Ideal este sa pastrezi alimentele in cutii speciale din plastic, pe care le poti cumpara din magazine. Chiar daca le tii la rece, nu pastra produsele lactate usor perisabile - smantana, iaurt, lapte dulce sau batut - pana aproape de data expirarii. Alimentele din care se pot scurge lichide - branza, carne cruda etc. - nu le tine in pungi sau impachetate in hartie, ci pune-le intr-un recipient acoperit. Nu aseza pe acelasi raft alimente nepreparate termic (cum ar fi carnea proaspata) sau cruditati nespalate, alaturi de mancarea gatita, deoarece primele pot transmite bacterii si microbi care sa o contamineze. Din nou, recipientele din plastic te pot feri de astfel de probleme. Nu inghesui prea multe alimente in frigider sau pe un singur raft. Lasa spatiu in jurul lor, pentru ca aerul rece sa poata circula liber, racindu- le uniform pe toate si mentinand temperatura adecvata. Nu baga in frigider mancare gatita fierbinte sau calduta. Las-o sa se raceasca bine cateva ore inainte de a o pune la rece, altfel se altereaza. Asaza pe randurile de sus mancarea gatita, iar pe cele inferioare, alimentele nepreparate termic si cruditatile. 4 In cutia de jos, pune zarzavaturile, legumele si fructele, fara sa le speli si fara picaturi de apa pe ele (vanzatorii din piata obisnuiesc sa stropeasca verdeturile pentru a se mentine proaspete). Altfel, se pot inmuia sau mucegai. Daca vrei sa tii la congelator carne sau peste, alege numai produse foarte proaspete sau foarte bine congelate. Carnea sau pestele care s-au dezghetat deja partial nu mai trebuie recongelate. Dezgheata in frigider carnea si pestele congelate, si nu la temperatura camerei, pentru a impiedica dezvoltarea bacteriilor. Impotriva mirosurilor neplacute din frigider, in comert exista produse speciale care le absorb. In lipsa lor, poti folosi un carbune (poate fi si medicinal, cumparat de la farmacie) sau o bucata de paine imbibata in otet.

Voteaza articolul!

0

0

| 46 vizualizari
Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu