22 Iun 2018 - 08:51       

 
Parteneri 



 

 

 



* Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

România liberă : Cum intretinem aparatele electrocasnice

vineri 06 ianuarie 2012
Ciorbele, sosurile, fripturile, cam tot ce ati gatit se va 'observa" pe aragazul sau in cuptorul dumneavoastra
. De aceea, va recomandam ca dupa fiecare utilizare a acestor aparate electrocasnice sa le curatati corespunzator. Nu doar ca le veti prelungi viata, dar veti gati in continuare eficient si cu placere mancarurile preferate. CuptoareleIn mod obisnuit, le puteti curata cu sprayuri pentru cuptoare. Stropii de ulei de pe peretii acestor aparate electrocasnice se mai indeparteaza cu apa calda si detergent de vase, atunci cand sunt caldute. Daca aveti de-a face cu pete mai vechi, utilizati solutii speciale. Sunt contraindicate insa substantele agresive, de lustruire, accesoriile pentru curatat vasele, inhibitorii de coroziune si alte produse care pot zgaria. Atentie! Sprayurile pentru curatarea cuptoarelor nu trebuie sa intre in contact cu suprafetele cu strat protector, din otel inoxidabil, cu cele acoperite cu zinc sau cu cele cu parti de aluminiu, deoarece le pot decolora sau deteriora.Pentru curatarea accesoriilor (cum ar fi tava pentru biscuiti, grila cuptorului etc.) aveti nevoie de apa calda si detergent obisnuit pentru vase. Marginile interioare ale usii, tava de copt si vasul de colectare a grasimii sunt acoperite cu un email special, ceea ce face mai usoara curatarea la temperatura camerei.Aveti grija sa curatati filtrul de grasime dupa fiecare utilizare cu o perie moale, inmuiata in apa calda cu detergent. Il puteti spala si la masina de spalat vase, dar inainte este bine sa il lasati sa se inmoaie in apa.Multe aragazuri sunt echipate cu cuptoare cu functie de auto-curatare. Acestea folosesc un sistem bazat pe temperaturi ridicate pentru a incinera murdaria, lasand in urma doar cenusa. Cuptoarele cu curatare continua trebuie sterse de praf saptamanal, iar cele cu auto-curatare, dupa ciclul de curatare.Daca nu vreti sa pierdeti timp inutil cu frecatul accesoriilor, aplicati o solutie pentru curatarea gratarelor. Aceasta dizolva grasimea acumulata in timp pe gratare, griluri, rotisoare si alte accesorii.AragazurileInainte de a curata aragazul este bine sa-l lasati sa se raceasca. Pentru partea din fata a carcasei puteti folosi detergenti speciali pentru aragaz (sau detergenti pentru vase) pe care ii gasiti in orice supermarket. Incearcati sa evitati substantele de curatare agresive sau accesoriile abrazive. De asemenea, nu utilizati dispozitive de curatat cu jet de abur.Exista modele de aragazuri care au suprafete acoperite cu email sau plastic (de regula, butoanele si manerele). Curatati-le cu o carpa moale si cu substante lichide speciale, destinate suprafetelor emailate.Spalati grila de gaze, zona de gatit si componentele arzatoarelor cu apa calda si detergent pentru spalarea manuala a vaselor. In ceea ce priveste intretinerea elementului termic si a dispozitivului de aprindere, apelati la o perie moale. Pentru ca aragazul sa functioneze fara probleme, aceste elemente trebuie sa fie mereu curate. Dupa ce curatati coroana si capacul coroanei, stergeti si uscati toate elementele si abia apoi asezati-le in locasurile lor.Hotele se curata periodicCuratarea lor periodica va contribui la mentinerea unui aspect placut si a unei functionari indelungate. Multe aragazuri au hote separate sau incorporate deasupra suprafetelor de gatit. Ventilatoarele ce atrag aerul si fumul trebuie curatate pentru a le feri de acumulari si pentru a functiona eficient. Este de dorit ca atat interiorul, cat si exteriorul hotei sa fie sters des. Cand este necesara o curatare minutioasa, se foloseste o solutie formata din apa fierbinte si detergent de spalat vase, pentru a inlatura grasimea. Filtrele de pe hotele neventilate se inlocuiesc o data la sase luni sau cat de des este recomandat de producator.Zonele electrice de gatireDaca detineti o plita electrica, trebuie sa stiti ca o puteti curata cu apa calda si cu un detergent bland pentru vase. In cazul in care aveti de-a face cu pete uscate, mai intai umeziti-le cu un burete, dupa care indepartati-le. Dupa fiecare curatare, aveti grija sa stergeti plita pana ce se usuca.In timp, plitele se pot deteriora din cauza lichidelor sarate sau a mancarurilor fierbinti care au dat in foc. De aceea, va recomandam sa le spalati dupa fiecare utilizare.In timp, marginile plitelor realizate din otel inoxidabil se pot ingalbeni. Acest fenomen poate fi stopat partial cu ajutorul substantelor obisnuite, destinate curatarii metalului. Atentie! Nu folositi accesorii aspre (de curatare a vaselor), care le pot zgaria.Produsele de curatat puternice prezinta unele riscuri. La contactul cu pielea si ochii, acestea pot fi foarte periculoase. Ca atare, in timpul curatarii, protejati-va ochii, folositi manusi si evitati sa inspirati aburii degajati.
Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu