23 Iul 2019 - 00:22       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Creditul de consum da semne ca isi revine: stocul a crescut cu 300 mil. lei in martie

joi 30 aprilie 2015
Autor: Liviu Popescu 30
.04.2015

Creditele in lei acordate de banci pentru consum, inclusiv cardurile de credit si liniile de descoperit de cont, insumau 30,6 mld. lei (6 mld. euro) la finalul lunii martie, in crestere cu echivalentul a 300 de milioane de lei fata de luna precedenta, potrivit datelor BNR. Aceasta este prima crestere lunara din anul curent.

?Piata creditelor de consum este in crestere. Bancile au inceput sa acorde ticketuri mult mai mari, chiar si de 10-15.000 de euro. Bancile isi asuma riscuri mult mai mari, iar scaderea dobanzilor impinge clientii catre creditele de consum. Ma astept ca aceasta dinamica sa se mentina pana la finalul anului?, a spus Gabriel Cretu, managing partner al companiei de consultanta Adwisers, cu activitati si in brokerajul de credite.

Stocul creditelor de consum crescuse in vara si in toamna anului trecut, insa din decembrie acesta s-a pozitionat pe o panta descendenta.

La inceputul acestui an, banca centrala a schimbat metodologia de calcul si a inclus la creditele de consum si liniile de finantare acordate pe carduri de credit si prin facilitatile de tip overdraft, trecute anterior in categoria ?credite pentru alte scopuri?. Astfel, din stocul total de peste 30 mld. lei, mai putin de 10% sunt trecute acum in categoria credite pentru alte scopuri.

 


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu