15 Noi 2019 - 06:57       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Creditul de consum a devenit principala sursa pentru rotunjirea veniturilor bancherilor

marți 04 octombrie 2016
Autor: Anelis Baciu 04
.10.2016

Creditele de consum continua sa creasca cu 9% pe an, in timp ce finantarile ipotecare au incetinitBancile locale aveau in bilanturi la finalul lunii august a acestui an credite pen­tru consum si alte scopuri in mo­neda locala in valoare de 35,2 miliarde de lei (echivalentul a 7,9 mld. euro), cu 9% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, potri­vit datelor BNR.

Cresterea credi­tu­lui de consum vine in contextul in care fi­nantarile ipotecare au inceput sa dea sem­ne de oboseala du­pa in­tro­ducerea le­gii darii in plata, van­zarile noi fiind sem­ni­fi­cativ mai mici. Cre­ditul de con­sum pen­tru populatie a de­venit astfel princi­pa­lul motor al acti­vi­ta­tii de creditare de re­tail si implicit una din sur­sele de baza pen­tru ro­tunjirea ve­ni­turilor bancherilor.

Accelerarea din ul­tima perioada a impru­mu­tu­ri­lor de consum a fost sustinuta de do­ban­zile foarte joase, dar si de revenirea in­cre­derii populatiei in evolutia eco­nomiei si cresterea apetitu­lui pentru consum.

Creditele pentru nevoi personale asigura marje bune de castig, de aceea multe banci au mizat pe acestea pentru a-si reface sursele de venituri. Pe de alta parte, acest tip de imprumuturi poarta si riscuri mai mari de vreme ce nu au garantii in spate.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu