24 Aug 2019 - 07:27       

 
Parteneri 



 

 

 



* Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: Topul Restaurantelor

Jurnalul Naţional :

Craciun 2016: Idei de retete RAW VEGAN. Uite cu ce preparate iti poti impresiona invitatii

vineri 23 decembrie 2016
Craciun 2016: Idei de retete RAW VEGAN
Craciun 2016: Idei de retete RAW VEGAN. Uite cu ce preparate iti poti impresiona invitatii

Craciunul este una dintre sarbatorile care reusesc sa ii adune pe toti in jurul mesei. Dupa cum bine stim, fiecare are preferinte diferite cand vine vorba de mancare. Unii prefera mancarea traditionala, in timp ce altii opteaza pentru retete mai moderne sau mai sanatoase. Daca inca nu v-ati hotarat ce meniu sa alegeti pentru masa de Craciun sau daca vreti sa va asigurati ca veti avea bucate pentru toate gusturile, va sarim in ajutor cu o serie de retete raw vegan, potrivite pentru ocazii speciale si pentru un stil de viata sanatos si echilibrat.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

1. Paine raw vegan

Ingrediente

- 250 gr seminte de floarea soarelui

- 200 gr seminte de dovleac

- 75 gr seminte de in auriu

- 50 gr faina de in maro, proaspat rasnit

- 4 - 6 jumatati rosii deshidratate in ulei

- sare dupa gust

- 1 lingura suc de lamaie

- 2 catei de usturoi

Mod de Preparare

Se pun la hidratat semintele de floarea soarelui, dovleac si in auriu, fiecare in vase separate. Se lasa la hidratat peste noapte. Peste semintele de floarea soarelui si dovleac puneti apa cat sa le acopere, iar peste cele de in, adaugati cel putin de 2 ori mai mult fata de celelalte.  A doua zi se arunca apa din semintele de floarea soarelui si se adauga din nou apa. Apoi cu o sita se decojesc.

Dupa ce au fost bine scurse se pun in robot, se adauga si rosiile deshidratate, putina sare si lamaia. Se maruntesc foarte bine. Se pun intr-un castron si deasupra se adauga semintele de in hidratate, care au absorbit toata apa. Se adauga apoi faina de in, sare, putin piper si usturoiul foarte bine maruntit.

Cu o lingura de lemn se amesteca totul bine. Compozitia rezultata se intinde cat mai uniform si in strat ceva mai subtirel pe o tava de la deshidrator si se formeaza mai apoi cu o spatula patratele si triunghiuri. Se lasa la deshidrator 10 ore.

Se pastreaza cateva seminte de dovleac pentru ornat.

2. Salata de icre din seminte de chia

Ingrediente

- 25 g 

- 3 linguri seminte de chia

- 2 ceape

- zeama de la 1 jumatate lamaie

- mustar raw vegan

- 1 lingurita ulei de floarea soarelui presat la rece

- 2 linguri apa de izvor 

- sare de Himalaya, dupa gust

Mod de preparare

Algele se pun la hidratat in apa pentru 30 de min. Dupa care se scurge apa de pe ele si se maruntesc cu ajutorul robotului. In apa ramasa se inmoaie semintele de chia timp de 15 minute. 

Se amesteca cu mixerul algele, semintele de chia, mustarul si zeama de lamaie, adaugand gradat uleiul de canepa. La final se adauga sarea si ceapa (numai partea alba) taiata marunt. 

Citeste si  13 lucruri pe care nu le stiai despre Craciun

3. Sarmale raw vegan

Ingrediente

- 1 castron hrisca 

- 1/2  castron nuca  

- 1/4 castron morcov 

- 1 ceapa  

- 1/2 legatura patrunjel verde

- 10 foi varza murata  

- 6  rosii

- 1 lingurita nucsoara macinata

- 1/2 lingurita cimbru uscat macinat 

- 2 linguri ulei extravirgin de masline  

- piper macinat, dupa gust

- sare de Himalaya, dupa gust

Mod de preparare

Umplutura

Hrisca si nuca se hidrateaza 8 ore. Ceapa, patrunjelul, morcovul si nuca maruntite, impreuna cu condimentele, se amesteca in robot. Se pune compozitia in foaia de varza si se ruleza in forma de sarmala.

Sos de rosii

Se amesteca in robot rosiile, nervurile de la varza pe care le tocam marunt si uleiul facand un sos mai gros. Se pun sarmalele intr-un castron si se toarna sosul din rosii. Se pastreaza la frigider, 1-2 zile.

4. Salata de boeuf raw vegan

– 2 morcovi marisori

– 4-5 castraveti murati cornichon (sau chiar si mai multi)

– o gulie medie

– 2 cartofi mici

– 1/2 telina mica (optional)

– 3-4 linguri cu seminte de floarea soarelui crude (indicat a fi hidratate peste noapte)

– 5-6 linfuri de ulei de floarea soarelui presat la rece

– zeama de la 1/2 lamaie

– sare de mare neiodata/ sare de Himalaya

Se spela bine cu apa calduta morcovii, cartofii, gulia si lamaia (si telina). Se pun la fiert cei doi cartofi intr-o oala mai mica, cu putina sare. Se adauga apa in oala, putin peste nivelul cartofilor. Se lasa sa fierba la foc mic. Se curata morcovii, (telina) si gulia de coaja si se limpezesc apoi usor ca sa se inlature resturile de coaja.

Morcovii se taie in 2-4 bucati si gulia in 6-8 bucati (telina in bucati mai mici) si se pun la fiert intr-o alta oala. Se adauga apa cat sa le copere bine. Se adauga putina sare si capacul peste oala. Se lasa la foc mic aproximativ 30 minute. Dupa ce s-au fiert cartofii, se strecora si se curata de coaja. Se lasa cateva minute sa se raceasca.

Intr-un blender se adauga semintele de floarea soarelui hidratate, uleiul presat la rece, zeama de lamaie, putina sare si aproximativ 4-5 linguri de apa. Se blenduieste pana se omogenizeaza.

Apoi se sfarama putin cartofii si se adauga peste pasta de floarea soarelui din blender. Daca mai este cazul se mai adauga cateva linguri cu apa. Totul se amesteca pana se omogenizeaza. Dupa ce au fiert legumele se taie marunt pe un tocator din lemn sau sticla. Se taie si castravetii in cubulete mici. Totul se amesteca totul intr-un bol ceramic. Se adauga maioneza din blender peste legumele si castravetii taiati cubulete. Se condimenteza cu sare si amesteca bine. 

5. Cozonac raw vegan

Ingrediente

Coca

- 300 grame fulgi de ovaz macinati 

- 2 linguri unt de cocos

- 200 grame curmale hidratate (cu cel putin 2 ore in avans) si facute pasta

Crema

- 100 g curmale

- 200 grame nuci romanesti hidratate

- 2 linguri unt de cocos

- 50 grame cacao cruda/ carob

- 70 grame miere stafide si nuci intregi (optional)

Foaia de rulada

Se face un gem folosind curmalele si apa de la acestea. Peste faina de ovaz se adauga untul de cocos si treptat gemul de curmale si se amesteca in blender la viteza nu prea mare  pana se obtine consistenta de coca de cozonac. Apoi compozitia se intinde pe o folie alimentara si se intinde uniform, presandu-se cu un facalet.

Crema

Toate ingredientele exceptand  stafidele si nucile intregi se amesteca in blender la o viteza relativ mare pana se formeaza o pasta. Se aseaza pe foaia de rulada si se intinde uniform. Se presara stafidele si nucile intregi/ nefaramitate. Se ruleaza cu grija dinspre exterior spre interior si se pune la frigider cel putin 2 ore.

Pofta buna!



2016-12-23

Autor:
 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu