23 Feb 2019 - 12:43       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Consumul de date mobile va exploda in Romania

joi 09 februarie 2012
Autor: Adrian Dumitrache - Mediafax 09
.02.2012

Posesorii de terminale mobile din Romania vor descarca in medie, in 2020, de 13 ori mai multe date decat in prezent, iar numarul conexiunilor de acest tip va depasi 27 de milioane, de la trei milioane in 2010, estimeaza Nokia Siemens Networks (NSN).

"Cererea si dorintele utilizatorilor sunt tot mai imprevizibile. Tehnologia evolueaza foarte rapid, apar zilnic noi servicii si aplicatii, terminalele devin tot mai inteligente, punand o presiune tot mai mare pe capacitatea de livrare a retelelor mobile. Lumea foloseste serviciile de banda larga la birou, acasa, cand se deplaseaza si trece in timp real de la o aplicatie la alta. Nokia Siemens Networks le propune operatorilor o solutie care le permite acestora sa faca fata celor mai neasteptate solicitari ale utilizatorilor", a declarat intr-o conferinta de presa Angela Haraga, directorul general al Nokia Siemens Networks Romania.

Infrastructura telecom locala trebuie sa se adapteze astfel cerintelor tot mai sofisticate ale consumatorilor si cresterii exponentiale a traficului. Potrivit lui Haraga, solutia la aceasta provocare este tehnologia LiquidNet, dezvoltata de NSN, care le permite operatorilor sa-si foloseasca propriile retele intr-un mod mai eficient si mai flexibil si sa ras­pun­da in timp real cererii de servicii de banda larga din partea utilizatorilor.

"LiquidNet este o solutie care elibereaza capacitatea neutilizata din retea si o aloca instantaneu acolo unde este necesar. Tehnologia raspunde astfel problemelor generate de cresterea spectaculoasa de banda larga si de cererea tot mai imprevizibila din partea utilizatorilor, care folosesc aceste servicii nu doar la birou si acasa, ci si atunci cand se deplaseaza", a afirmat Haraga.

Seful NSN Romania a mai spus ca re­telele telecom se pot confrunta cu majorarea brusca a cererii de banda, ca urmare a des­fasurarii unor evenimente de masa (concerte, meciuri) sau lansarea unei noi aplicatii pen­tru dispozitive mobile sau a unor aplicatii populare (de exemplu Angry Birds).

"Astfel de evenimente conduc la explozia traficului, iar operatorii nu au suficient timp sa se pregateasca. LiquidNet valorifica intreaga capacitate latenta a retelei, pe care operatorul o poate folosi pentru a satisface aceste cereri imprevizibile oriunde si oricand este necesar. Astfel, tehnologia NSN ii ajuta pe operatori sa sporeasca fidelitatea clientilor, sa isi creasca veniturile si le deschide noi oportunitati de afaceri."

Potrivit unui studiu NSN, in 2010, aproximativ trei milioane de romani foloseau conexiuni mobile de banda larga, in timp ce in 2020 se asteapta ca numarul acestora sa depaseasca 27 de milioane, iar traficul total generat de utilizatorii de smartphone-uri, tablete si laptopuri sa creasca de 13 ori, de la 1.700 Mbiti/luna/utilizator in 2010, la 12.784 Mbiti/luna/utilizator pana in 2020.

De asemenea, traficul generat de telefoane inteligente (smartphone-uri) va avea o crestere de 30 de ori pana in 2020.

NSN, companie mixta a grupului finlandez Nokia cu germanii de la Siemens, este este prezenta in 150 de state.

In Romania, la nivelul anului 2010, afacerile NSN s-au ridicat la 27,9 milioane de lei, de la 23,4 milioane de lei in urma cu un an, conform datelor Ministerului Finantelor Publice.

De asemenea, profitul brut a urcat cu aproape un milion de lei, la 6,3 milioane de lei.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu