17 Oct 2019 - 16:21       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Consumul de alimente incepe sa-si reduca turatia dupa scaderea TVA si in august a avut cel mai mic avans de dupa decembrie 2014

luni 10 octombrie 2016
Ziarul Financiar 09
.10.2016

Vanzarile de alimente au crescut in august cu doar 5,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cel mai slab avans din ultimele 20 de luni, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica. Per ansamblu, cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, cel mai important indicator pentru consum, a crescut in cea de-a opta luna din an cu 12,6% in serie bruta. Avansul a fost sustinut de vanzarile de bunuri nealimentare (plus 17,5%) si de carburanti (15,1%). 

Anul trecut vanzarile de alimente au fost cele care au sustinut cresterea totala a consumului de aproape 9%, mai ales dupa 1 iunie, cand a avut loc reducerea TVA la mancare si bauturi nonalcoolice de la 24% la 9%. In lunile de dupa cresterea vanzarilor de alimente ajungea si la 30%, potrivit datelor INS. Incepand cu iulie 2016, cand efectul de baza al reducerii TVA s-a dus, consumul de alimente s-a temperat. Astfel, el a ajuns in august sa aiba cel mai mic avans de dupa decembrie 2014.

Totusi, consumul de alimente isi continua avansul, semn ca masurile de relaxare fiscala care au urmat si majorarile salariale din ultimul an mentin apetitul de consum. 


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu