22 Oct 2019 - 21:45       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Consumul creste cu peste 20% de cinci luni

vineri 04 decembrie 2015
Autor: Dana Ciriperu 04
.12.2015

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut in octombrie cu 11% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar in primele zece luni avansul s-a ridicat la 7% (ca serie bruta), motorul fiind consumul de alimente, bauturi si tutun care de cinci luni creste cu peste 20% lunar, arata rapoartele INS.

Dupa rate lunare de crestere cuprinse intre 7 si 10% in prima jumatate a anului, cifra de afaceri din comertul cu alimente, bauturi si tutun a trecut la salturi de peste 20% incepand din iunie 2015, luna care a fost marcata de intro­ducerea TVA de 9% la alimente.

Daca anul trecut cresterile din aceeasi perioada a anului erau privite ca ?o recuperare? dupa declinul abrupt din perioada 2010-2012, vanzarile din acest an vin sa confirme faptul ca, la fel ca in perioada de boom economic, consumul a devenit un motor de crestere al PIB-ului.

Mai mult, si prognozele privind cresterea PIB-ului din anii urmatori sunt bazate pe doi mari indicatori: consumul si investitiile.

 


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu