18 Oct 2019 - 06:41       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Companiile de credite de consum au dat imprumuturi de 1,2 mld. lei in primul semestru

miercuri 02 septembrie 2015
Autor: Anelis Baciu 02
.09.2015

Finantarile acordate de companiile de credite de consum membre ale ALB (asociatia societatilor financiare) au cumulat 1,2 miliarde de lei in primele sase luni ale acestui an, cu 10% peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut. Creditele destinate consumului personal au insumat un miliard de lei, adica aproximativ 90% din totalul finantarilor, in timp ce creditele industriale au ajuns la 61 de milioane de lei. Totodata, membrii ALB au acordat credite pentru achizitia de autoturisme in valoare de 32 milioane de lei in prima jumatate a anului. Peste 80% din valoarea creditelor auto a mers catre achizitia de vehicule noi, in timp ce 17% au fost finantari pentru autoturisme second-hand.

Institutiile financiare nebancare (IFN), la fel ca bancile, pariaza pe creditele de consum pentru rotunjirea portofoliilor, in conditiile in care marjele de dobanda depasesc 10%, ceea ce inseamna o varianta mai rapida de refacere a afacerilor erodate in anii de criza. Aproape jumatate din clientii IFN-urilor au venituri nete cuprinse intre 501 si 1.000 de lei, in timp ce numai un sfert au declarat venituri intre 1.001 si 5.000 de lei. IFN-urile au acordat cu 3% mai multe credite cu o valoare mai mare de 10.000 de euro, in timp ce finantarile cuprinse intre 1.001 si 5.000 de euro au scazut cu 2%, fata de primul semestru al anului trecut. Societatile nebancare membre ale ALB au aproximativ 80% din piata creditelor de consum acordate de IFN-uri. 


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu