19 Iul 2019 - 15:11       

 
Parteneri 



 

 

 



* Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

România liberă : Ciocolata ajuta la pierderea in greutate

joi 14 iunie 2012
Ciocolata este cunoscuta pentru proprietatile sale antioxidante care pot reduce stresul si pot preveni distrugerea celulelor din corp
. Consumul de ciocolata este, deasemenea, asociat cu reducerea tensiunii arteriale si a colesterolului, precum si imbunatatirea unor functii metabolice cheie. De curand, cercetatorii au descoperit ca ciocolata este si un factor important in procesul de slabire si mentinerea unei greutati corecte.Studiul intitulat 'Poate ciocolata sa te ajute sa slabesti?" publicat in jurnalul Archives of Internal Medicine de catre expertii BUPA si comunicat de MediHelp International demonstreaza ca un consum regulat de de ciocolata nu este doar un obicei placut, ci si unul extrem de sanatos.Ciocolata accelereaza metabolismulCercetatorii au descoperit ca persoanele care mananca ciocolata regulat, cel putin de doua ori pe saptamana, au un indice de masa corporala mai scazut fata de cei care consuma ciocolata doar ocazional. Studiul nu specifica insa daca orice sortiment de ciocolata are aceste efecte si nici care este cantitatea potrivita pentru consum, insa multi specialisti in nutritie recomanda ciocolata cu continut cat mai mare de cacao si fara zahar adaugat.'Descoperirile din acest studiu sunt in contrast puternic cu asteptarile generale. Cu totii stim ca ciocolata este bogata in calorii care pot duce la cresterea in greutate. Totusi, cercetatorii au descoperit o legatura intre indicele scazut al masei corporale si consumul regulat de ciocolata, fara informatii insa despre cantitatile ideale. Cercetatorii sustin ca aceste constatari se adauga la numarul tot mai mare de dovezi care sugereaza ca nu conteaza cat de mult mananci, ci conteaza ceea ce mananci. Ei cred ca ciocolata contine substante chimice care au un efect pozitiv asupra metabolismului nostru", spune Shweta Bahsin, nutritionist la BUPA Cromwell Hospital.Moderatie pentru o viata sanatoasaCercetatorii au analizat peste 1000 de barbati si femei, cu varste cuprinse intre 20 si 85 de ani, care nu aveau in istoria medicala probleme cardiovasculare, diabet sau colesterol ridicat. Acestia au fost intrebati de cate ori pe saptamana consuma ciocolata si le-a fost masurata greutatea. Toate datele indicau o masa corporala mai scazuta pentru cei care mancau ciocolata. Acestia aveau un aport de calorii mai mare, au mancat multe grasimi saturate si nu au depus mai mult efort decat colegii lor care nu mancau ciocolata. Oricum au interpretat datele si le-au combinat in functie de varsta, sex, activitate psihica sau alte criterii, cercetatorii au ajuns la aceeasi concluzie. Consumul de ciocolata conducea mereu catre un indice al masei corporale mai scazut. Persoanele care au mancat ciocolata erau mai slabe decat cele care nu au consumat acest aliment. 'Rezultatele studiului pot fi imbucuratoare pentru iubitorii de ciocolata, dar aceste date trebuie sa fie luate in considerare cu grija. Toate alimentele sunt sanatoase, daca sunt consumate cu moderatie si combinate cu un stil de viata sanatos. Preventia si precautia sunt doua dintre cele mai importante sfaturi pe care le dam clinetilor nostri", declara Zahal Levy, presedintele MediHelp International.
Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu