22 Oct 2019 - 22:43       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Cinci judete cumuleaza jumatate din totalul creditelor de consum si 63% din cele imobiliare

luni 31 august 2015
Autor: Liviu Popescu 31
.08.2015

Bucuresti - Ilfov, Cluj, Constanta, Iasi si Timis conduc topul judetelor cu cele mai mari solduri ale creditelor de consum si imobiliare acordate de bancheri in iulie.

Primele cinci judete in functie de marimea soldului creditelor de consum in lei si in valuta ? Bucuresti - Ilfov, Cluj, Constanta, Iasi, Timis - aveau la finele lunii iulie imprumuturi acordate de bancheri de aproximativ 24 de miliarde de lei (echivalentul a 5,5 mld. euro), ceea ce reprezinta 45% din totalul soldului acestor imprumuturi.

Totodata, aceleasi cinci judete sunt prezente si in topul celor mai mari solduri la creditele imobiliare, podiumul fiind in aceeasi ordine ierarhica ca si in cazul creditelor de consum. Astfel, cele cinci judete cumuleaza credite imobiliare in moneda nationala si in valuta acordate de banci de aproximativ 30 de miliarde de lei (7 mld. euro), adica 63% din total, potrivit datelor agregate de BNR.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu