17 Ian 2018 - 15:06       

 
Parteneri 



 

 

 



* Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Cererea de cafea a ajuns la un nivel record datorita milenialilor

miercuri 02 noiembrie 2016
Autor: Catalina Apostoiu 02
.11.2016

Pofta insatiabila a milenialilor (generatia nascuta dupa 1980) pentru cafea reprezinta unul dintre factorii care au impins cererea mondiala la un nivel record chiar in conditiile in care oferta este in scadere, scrie Bloomberg.

Americanii ajung dependenti de cafea de la varste fragede, iar consumul zilnic in randul adultilor tineri creste suficient de rapid pentru a compensa declinul consumului in randul celor mai in varsta. Rezul­tatul: cererea in SUA, cel mai mare consumator la nivel mondial, se apropie de un maxim istoric, iar consumul ridicat din randul tinerilor reprezinta o tendinta si in alte tari mari consumatoare, cum ar fi Brazilia si chiar China.

Consumul este in crestere in conditiile in care seceta afecteaza oferta din Brazilia, cel mai mare producator si expor­tator din lume. Pre­turile pentru sortimentul arabica au atins cel mai ridicat nivel din februarie 2015 saptamana trecuta in New York. Fondurile de hedging se pregatesc pentru noi cresteri, crescandu-si pariurile pe un avans pana la cel mai ridicat nivel din opt ani.

In perioada de 12 luni incheiata pe 30 septembrie, consumul la nivel mondial a devansat productia pentru al doilea sezon consecutiv, potrivit Organizatiei Internationale a Cafelei. Cafeaua a adus al cincilea cel mai bun randament pana in acest an din randul a 22 de materii prime monitorizate de Bloomberg Commodity Index.

Consumul creste, in timp ce oferta este in scadere. Vremea secetoasa din Brazilia a afectat productia de cafea robusta, asta dupa ce seceta a redus deja productia din Asia. 

Vestea buna pentru depen­dentii de cafea este ca productia din Brazilia are inca sanse de redresare, ceea ce ar putea tempera cresterea preturilor. In plus, Peru si Honduras inregistreaza productii in crestere.

Stocurile pot reduce de ase­menea din presiune, insa acestea se afla in scadere din luna iulie, iar cererea nu da semne ca s-ar diminua. 

William Tuesca, un student de 21 de ani de la Parsons School of Design din New York, care a inceput sa consume cafea la 5 ani, spune ca daca preturile vor continua sa creasca va renunta la alte placeri lumesti cum ar fi consumul de ciocolata, dar nu la cafeaua zilnica.

?Ciocolata este ca o ibovnica, cu care ai momente bune. Cafeaua in schimb este ca o sotie sau iubita pe care o vrei langa tine in fiecare zi?, declara Tuesca.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu