19 Aug 2019 - 17:33       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Cele mai reduse dobanzi la creditele de consum au intrat sub 10% pe an

vineri 16 ianuarie 2015
Autor: Liviu Popescu 16
.01.2015

Cele mai ieftine oferte pentru creditele de nevoi personale afiseaza in prezent dobanzi sub pragul de 10% pe an, insa doar pentru clientii care au si un cont de salariu deschis la banca, practica ce a devenit in ultimii ani un element de confort pentru bancheri, mai ales ca aceste credite nu au alte garantii in spate.

Dobanzi efective sub 10% pe an afiseaza Banca Roma­neasca (9,22% pe an), Millennium (9,41%) pe an si Garanti (9,74%). Rata pentru un credit de 25.000 de lei contractat pe o perioada de cinci ani porneste astfel de la 535 de lei.

?Bancile dau credite cu dobanzi mai mici pentru clientii care au un cont de salariu la banca fiindca bancherii isi recupereaza o parte din costuri prin numeroase comisioane?, a spus Matei Paun, managing partner al BAC Investment.

Cel mai ieftin credit de consum standard este in prezent afisat de Volksbank, dobanda efectiva fiind de 9,47% pe an, prima rata in valoare de 520 de lei, iar costul total ajunge la aproximativ 31.200 de lei.

La finele lunii noiembrie, bancile acordasera credite persoanelor fizice si companiilor in valoare de 214 mld. lei.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu