20 Sep 2018 - 16:46       

 
Parteneri 



 

 

 



* Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Evenimentul zilei : Cele mai periculoase mancaruri

joi 28 iunie 2012
Nutritionistii spun ca unele alimente pot fi periculoase, fie pentru ca sunt preparate in mod necorespunzator, fie pentru ca, in mod natural, contin anumite concentratii de substante otravitoare
. Sursa: SHUTTERSTOCK

Tot specialistii sunt cei care subliniaza ca, chiar daca stiu ca exista alimente care le fac rau, oamenii continua sa le consume, netinand cont de avertismente.Tot ce este prajitAcrilamida este o substanta care se formeaza in timpul prajirii, coacerii sau frigerii alimentelor si poate dubla riscul de cancer ovarian sau uterin in cazul femeilor. Aceasta substanta se gaseste in paine, cereale, cafea, carne, cartofi, preparate la cuptor, in ulei sau la gratar. Tot ce este prajit, chiar si de origine vegetala, contine acizi grasi de tip trans si acrilamide.

De aceea suntem sfatuiti ca, inainte de a cumpara alimente, sa citim cu atentie informatiile de pe ambalaje si sa evitam hrana bogata in grasimi. Unele lactate, produsele preambalate, de patiserie si fast food se inscriu pe lista mancarurilor interzise. Chiar si pestele, in special cel pane, contine grasimi nesaturate, desi se spune ca este cea mai usoara carne. Batoanele cu ciocolata, despre care se spune ca pot potoli foamea gratie continutului lor hranitor, sunt in realitate create pentru a o stimula, dintr-un motiv simplu: combinatiile de zahar si adititvi chimici determina un bogat continut caloric si implicit nevoia din ce in ce mai mare a organismului de a le consuma. Mezelurile, carnatii?Chips-urile, in special cele preparate din piure de cartofi, reprezinta ?o bomba cu effect sigur? conform specialistilor americani in nutritie. In general, acest amestec contine carbohidrati, grasimi si aditivi alimentari. Atentionarea este valabila si in cazul cartofilor prajiti. Cartofii sunt daunatori si in stare cruda, deoarece contin glucide, metabolizate apoi rapid in zaharuri simple, usor absorbabile, care cresc nivelul de insulina, avand efect devastator asupra sanatatii. Mezelurile, carnatii, pastrama, salamurile, sunca etc. contin asa-numitele grasimi ascunse, care formeaza 40% din greutatea acestor preparate. Nitratii continuti de mezeluri pot contribui la aparitia cancerului de colon si stomac. In momentul in care au fost descoperite, rosiile au fost considerate otravitoare. Desi leguma in sine nu este daunatoare, planta contine glicoalcaloizi, care sunt toxici. Fructele de mare prajite reprezinta culmea alimentatiei nesanatoase. Pe langa faptul ca stridiile, crevetii, homarii prajiti, molustele sunt bogate in acrilamide si acizi grasi de tip trans, contin si cantitati considerabile de mercur, provenit din apa marii. Sete stimulataIn plus, fructele de mare cu carapace pot fi contaminate cu paraziti si diverse virusuri. In cele din urma, specialistii abordeaza si bauturile, mai precis cele acidulate si foarte colorate! Ei spun ca majoritatea sucurilor carbogazoase sunt create nu pentru a potoli setea consumatorilor, ci pentru a o stimula. In afara de coloranti, in componenta acestor bauturi sunt incluse cantitati mari de zahar: un pahar cu Cola, de exemplu, contine echivalentul a cinci lingurite cu zahar. Variantele dietetice sunt de asemenea daunatoare, intrucat contin indulcitori artificiali de tip aspartam.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu