25 Mai 2019 - 20:05       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Cele mai mari trei banci au 3.000 de apartamente si case la vanzare

marți 26 aprilie 2016
Autor: Liviu Popescu 25
.04.2016

Pe listele de executari silite ale bancilor apar garsoniere, hoteluri si pensiuni, benzinarii si tractoare si chiar si echipamente medicale, executate de la persoanele fizice sau juridice care nu au mai putut rambursa creditele.

BCR, BRD si Banca Tran­sil­vania, cele mai mari trei banci locale in func­tie de activele detinute, cau­ta cumparatori pen­tru aproximativ 3.000 de apartamente si case executate silit, cu preturi sub media pietei. Iar asta in conditiile in care multe imobile se afla pe piata de o perioada indelungata fara sa trezeasca interesul vreunui cumparator.

Cele mai ieftine locuri de vis unde puteti calatori. Destinatii impresionante, la pret redus! Galerie FOTO

Cele sase alimente pe care trebuie sa le evitati cu orice pret. Galerie FOTO

De exemplu, un apartament cu trei ca­mere din Bucuresti, situat pe bu­le­var­dul Alexandru Obregia, in apro­pierea statiei de metrou Piata Sudului, este scos la licitatie de catre BCR cu un pret de pornire de aproape 103.000 de lei (echivalentul a 23.000 de euro). Apar­tamentul are trei camere si depen­dinte cu o suprafata totala de 65 metri pa­trati. Licitatia va avea loc in luna mai a acestui an. Pe de alta parte, bancile au la licitatie si autoturisme, de la 5.100 de euro, cum este cazul BRD, care vinde un model de autoturism Jeep din 2006.

Pe lista bancilor si-au facut loc si ho­teluri si mi­nipensiuni, dar si ben­zinarii. BCR are pe lista de imobile exe­cu­tate silit si scoase la licitatie o ben­zi­narie in orasul Oreavul din judetul Buzau cu un pret de pornire de 791.000 de lei (177.000 de euro).

Bancherii au strans in ultimii ani mii de proprietati de la clientii care nu si-au mai putut rambursa ratele la cre­dite, iar astfel rau-platnicii au ajuns sa fie executati silit.

Brokerii de credite sustin ca in ultima perioa­da de timp a devenit o afacere intr-un cerc inchis sa achizi­tio­nezi imobile executate silit. Iar asta pentru ca sunt foarte multe persoane care cunosc cand au loc aceste licitatii si sunt la curent cu imobilele scoase la executare.

BCR are si cel mai mare portofoliu de imobile rezidentiale executate silit, respectiv 820 de apartamente si apro­xi­mativ 1.000 de case, potrivit infor­ma­tiilor disponibile pe site-ul de van­zari al bancii. Site-ul de vanzari al Bancii Transilvania nu dispune de un cri­teriu pentru cautarea in functie de pret. Banca a scos la vanzare aproa­pe 200 de apartamente si 271 de case.

Radu Ghetea, presedintele CEC Bank, spune ca pe masura ce piata de re­al estate va cunoaste o evolutie crescatoare, in aceeasi directie o sa se indrepte si profitabilitatea bancilor, castiguri care vor veni din vanzarile de active pe care bancherii le-au scos in afara bilantului. Majoritatea bunurilor scoase la licitatie de banci au preturile reduse chiar si cu 25% fata de evaluarea initiala, in conditiile in care sunt la a doua sau chiar a treia licitatie.

Chiar daca la nivel national numarul caselor executate silit si scoase la vanzare de banci il depaseste pe cel al apartamentelor, analistii spun ca cele din urma se vand mai bine, in special cele luate cu credite in 2008, cand criza isi punea amprenta asupra economiei locale.

 

 


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu