17 Sep 2019 - 18:05       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: telefoane

Ziarul Financiar :

Cele cinci evenimente care au marcat saptamana. ANAF publica listele datornicilor; Cel mai bine pazit secret a fost descoperit: cat costa o Dacia la poarta fabricii; Decizie surpriza la BRD si BT;

duminică 22 mai 2016
Cele cinci evenimente care au marcat saptamana
Cele cinci evenimente care au marcat saptamana. ANAF publica listele datornicilor; Cel mai bine pazit secret a fost descoperit: cat costa o Dacia la poarta fabricii; Decizie surpriza la BRD si BT;

Autor: Stefan Stan 21.05.2016

Ziarul Financiar va prezinta la fiecare sfarsit de saptamana cele mai importante evenimente, tranzactiile, miscarile si deciziile care au avut un impact deosebit asupra economiei din Romania.

Unul dintre cel mai bine pazite secrete din Romania: cat costa o Dacia la poarta fabricii?

Pretul de productie al unui automobil Dacia produs la Mioveni este aproape la jumatate fata de cel de la dealer, in conditiile in care acesta nu include costurile legate de transport si marketing.

Automobile Dacia, compania care controleaza uzina grupului Renault de la Mioveni, a inregistrat anul trecut venituri in valoare 10,279 miliarde de lei din vanzarea a 339.233 de autoturisme, potrivit raportului de gestiune al companiei.

Astfel, ?la poarta fabricii? pretul mediu al unui autoturism Dacia, din gama Logan, Logan MCV, Sandero si Duster este de 30.300 de lei sau 6.800 de euro. 

Spre comparatie, pretul mediu de piata urca spre 15.000 de euro cu TVA, in conditia in care jumatate din productie este reprezentata de Duster, al carui pret urca inclusiv la peste 18.000 de euro, cat costa echiparea de top, pentru care exista si cererea cea mai mare

ANAF a publicat lista persoanelor fizice datornice. Cap de lista este candidatul la Primaria sectorului 3, Negoita Robert Sorin   Primii zece datornici la stat persoane fizice au fiecare obligatii fiscale restante intre 12 milioane lei si 232 de milioane de lei, arata lista debitorilor persoane fizice publicata pentru prima data de ANAF astazi.

Pe primul loc este Sorin Robert Negoita din sectorul 3 al Capitalei, acum iarasi candidat, cu obligatii fiscale necontestate de 232 milioane lei, urmat de Florin Mateiu din orasul Victoria cu obligatii fiscale de 94 milioane de lei, insa contestate.

George Becali are datorii la stat de 3,9 milioane de lei pe care le-a contestat, Silviu Prigoana are obligatii de 3,9 milioane lei.

Omul de afaceri Daniel Guzu figureaza cu datorii de 2 milioane lei, contestate integral.

Cristian Tantareanu are si el 2,7 milioane de lei obligatii fiscale necontestate.   Inca un mare producator auto, implicat in scandalul fraudarii testelor  

Suzuki Motor a recunoscut ca a folosit o metoda ?improprie? de a testa consumul pe vehiculele sale, adaugand inca un producator auto major in cadrul scandalului fraudarii testelor, scrie Bloomberg.

Presedintele grupului, Osamu Suzuki, va discuta miercuri problema cu ministrul de transport japonez. Potrivit unui anunt al companiei, Suzuki nu ar fi gasit vreo problema in cadrul eficientei propriu-zise a vehiculelor, insa producatorul nu a oferit inca mai multe detalii.

Actiunile Suzuki s-au prabusit cu 9,4%, cel mai mare declin in mai bine de sapte ani, la inchiderea sedintei de tranzactionare din Tokyo. Actiunile scazusera in cursul zilei cu pana la 15%.

Compania are o valoare de piata de 11,7 miliarde de dolari, iar actiunile au avut o scadere de 29% anul acesta.

?Prima impresie este foarte proasta, mai ales ca piata a devenit foarte nelinistita dupa scandalul Mitsubishi?, a spus Koji Endo, un analist din Tokyo. ?Chiar daca nu au manipulat datele, faptul ca au folosit alta metoda de testare tot este rau?, a adaugat el.

Suzuki este primul producator auto care a recunoscut de buna voie ca ar fi folosit tehnici neautorizate, dupa ce ministrul de transport al Japoniei a cerut companiilor sa faca anchete interne in urma scandalului Mitsubishi.

BRD si Banca Transilvania au decis sa iasa din Consiliul Patronatelor Bancare

BRD-SocGen si Banca Transilvania, jucatori plasati pe locurile doi si trei pe piata locala, au decis sa iasa din Consiliul Patronatelor Bancare (CPBR).

Cele doua banci nu au comentat aceasta decizie.

?Relatia dintre Banca Transilvania si CPBR a provenit din faptul ca, achizitionand anul trecut Volksbank Romania, BT a preluat in mod automat pentru o perioada drepturile si obligatiile VBRO ca membru al CPBR. Chiar si dupa iesirea din organizatia patro­nala, BT si-a exprimat disponi­bi­litatea de a colabora in continuare cu CPBR la nivel institutional pe proiecte de interes comun, insa fara a mai putea aloca resurse in mod permanent ca mem­bru?, a declarat Bogdan Preda, secretar general, director executiv Relatii Publice si Institutionale la CPBR.

CPBR a fost infiintat anul trecut, reprezentantii patronatului afirmand ca scopul a fost de a crea o organizatie com­plementara Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

Celelalte cinci banci membre ale organizatiei sunt BCR, Raiffeisen, UniCredit, ING si Bancpost.

Presedinte al CPBR este Steven van Groningen, CEO al Raiffeisen Bank. ARB este condusa din pozitia de director executiv de Florin Danescu, fost director general al RIB, iar functia de presedinte este detinuta de Sergiu Oprescu, CEO al Alpha Bank.

Relativ la afirmatii aparute recent cum ca ARB si CPBR ar trebui sa fuzioneze, Preda sustine ca CPBR e o organizatie patronala, infiintata potrivit Legii Dialogului Social, afiliata la Confederatia Concor­dia, pe cand ARB este o asociatie profesionala cu vechime in domeniu, deci ?o fuziune este putin probabila din punct de vedere tehnic si al specificului?. ?Indatoririle si activi­ta­tile membrilor unei organizatii pa­tronale presupun implicare si alocare de resurse umane si banesti mai mari, dat fiind faptul ca pe langa multiplele provocari ale perioadei recente din sectorul bancar, bancile membre ale pa­tronatului sustin si alte activitati specifice dialogului tripartit ?Guvern-Patronat-Sindicate?.?

Preda a reamintit ca toate bancile membre ale CPBR sunt si membre ale ARB, nedesprinzandu-se din ARB, ci ?incercand sa desfasoare activitati de cele mai multe ori complementare?.

Orange lanseaza pachetele fix mobil pe baza retelei Telekom in Cluj, Iasi si Timisoara. Telekom le ofera clientilor acces la reteaua 4G a Orange   Orange si Telekom, cei mai mari jucatori de pe piata locala de comunicatii, au anuntat astazi lansarea primelor oferte comerciale bazate pe acordurile semnate la finele anului trecut prin care cei doi operatori isi ofera acces reciproc la retele pentru a-si reduce costurile si a concura mai bine in principal cu rivalii de la RCS&RDS.

?Orange lanseaza serviciile de internet prin fibra optica, voce fixa si televiziune prin cablu digital si devine astfel operator convergent fix-mobil. Incepand de astazi, clientii pot opta pentru toate serviciile de telecomunicatii de la Orange in orasele Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara, urmand ca acoperirea sa fie extinsa in zonele urbane din restul tarii, pana la finalul anului. Astfel, utilizatorii se vor bucura de calitatea Orange si pentru solutiile pentru acasa, de o oferta avantajoasa si de mai mult confort si timp liber castigat, avand un singur furnizor pentru toate serviciile de telecom?, a anuntat Orange.

?Telekom Romania anunta acoperire extinsa pentru serviciile 4G, de 96% din populatia urbana a Romaniei, oferind clientilor o experienta superioara in utilizarea serviciilor de date mobile?, au anuntat si reprezentantii Telekom.

Ce a anuntat Orange

?De 12 ani, Orange Romania este prima alegere a clientilor pentru serviciile de telefonie mobila, ceea ce se datoreaza, inainte de toate, calitatii pe care le-o oferim. Ambitia noastra este sa aducem aceeasi experienta si in utilizarea serviciilor convergente - calitate, simplitate, oferte avantajoase si relevante -  astfel incat Orange sa devina prima lor alegere pentru intreaga gama de servicii telecom.? a declarat Liudmila Climoc, CEO al Orange Romania.

?Clientii care aleg serviciile fixe si mobile de la Orange au beneficii pentru toata familia si sunt rasplatiti pentru fiecare an petrecut alaturi de companie: au 20% reducere pentru abonamentele de internet fix si televiziune prin cablu, nelimitat minute nationale si mai mult internet pe mobil in pachetele de servicii mobile din ofertele Orange Family si Orange Share si, suplimentar, bonus 5 euro pentru fiecare an in retea, pentru a cumpara tablete, smartphone-uri sau accesorii. In plus, clientii vor avea o singura factura pentru toate serviciile si un singur numar de contact pentru Serviciul Clienti, 499.

 

2016-05-22

Autor:
 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu