18 Dec 2018 - 16:11       

 
Parteneri 



 

 

 



* Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

România liberă : Ce alimente nu trebuie ?inute in frigider

luni 30 martie 2015

De la fructe si legume care au nevoie sa se mai coaca pana la produse care contin deja conservanti, prezentam mai jos topul alimentelor pe care nu ar trebui sa le depozitezi in frigider


.

Banane. Singurul motiv pentru care bananele ar trebui depozitate in frigider este incetinirea procesului de coacere. Insa temperatura rece innegreste coaja acestora. In plus, fructele pastrate alaturi de banane in frigider se pot coace mai repede. Nu le depozita in pungi din plastic si nici in cutii din plastic, decat daca doresti sa accelerezi procesul de coacere, potrivit becomegorgeous.com, citat de Mediafax.

Untul de arahide. Desi untul de arahide natural, facut in casa, trebuie pastrat la rece, cel obisnuit, cumparat de la magazin, poate fi pastrat in camara mai multe luni dupa desigilare. Ai grija insa sa folosesti tacamuri curate de fiecare data si sa nu lasi firimituri in borcan.

Cartofii. Nu se lasa la soare si nu se pastreaza in frigider. Temperaturile reci transforma amidonul din cartofi in zahar, iar gustul lor se va modifica. In plus, coaja acestora se va innegri la gatire.

Mierea. Utilizata drept conservant de mii de ani, mierea este unul dintre alimentele care nu trebuie tinute in frigider. Temperatura rece determina cristalizarea mierii, care poate fi totusi in continuare consumata.

Ceapa. Cea mai potrivita metoda de a depozita ceapa este pastrarea acesteia intr-un loc aerisit, la temperatura camerei. Temperatura rece determina mucegairea si inmuierea cepei.

Avocado. Ca si bananele, avocado nu se pastreaza in frigider. Pentru a se coace, avocado trebuie pastrat la temperatura camerei. Odata ce procesul de coacere este complet, avocado se lasa in frigider, iar daca se foloseste doar jumatate, se lasa samburele in cealalta.

Gemul. Zaharul este un conservant natural, iar cele mai multe gemuri sunt protejate si de acizii din fructe. Un borcan cu gem se poate pastra in camara mai multe luni de la desigilare.

Painea. Singurul motiv pentru care painea poate fi depozitata in frigider este acela de a-i prelungi perioada de valabilitate, insa acest lucru nu impiedica modificarea texturii si a gustului acesteia.

Cafeaua. Se pastreaza in recipiente etanse, in camara. Cafeaua pastrata in frigider isi pierde gustul si poate deveni umeda.

Uleiuri. Uleiurile vegetale devin tulburi si mai vascoase daca sunt depozitate in frigider, insa, odata scoase la temperatura camerei, isi recapata densitatea. Totusi, uleiurile pastrate prea mult timp in camara pot rancezi. Uleiurile din nuci sunt singurele care trebuie pastrate la frigider, pentru ca au un termen de valabilitate mai mic decat cele vegetale.   

Pana la 400 lei reducere la masinile de spalat rufe Whirlpool comenteaza /* (c)
Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu