20 Iul 2019 - 06:13       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: Retail

Ziarul Financiar :

Ce a vandut Kaufland de jumatate de miliard de euro

miercuri 10 aprilie 2013
Autor: Cristina Rosca 09
.04.2013

Retailerul german Kaufland, cel mai mare jucator din comertul local, a vandut anul trecut produse marci private in valoare de circa 500 de milioane de euro, potrivit estimarilor ZF.

?Marcile private contribuie cu o treime la totalul cifrei de afaceri a grupului Kaufland. Din totalul de produse acestea reprezinta 20%?, spune o sursa apropiata companiei.

Kaufland, unul dintre cei mai discreti retaileri locali, a obtinut in 2011 afaceri de 1,31 mld. euro, cu circa 18% mai mari decat anul anterior si cu peste 50% mai mari decat in 2009. Daca cifra de afaceri per magazin s-a mentinut constanta, germanii au ajuns anul trecut la afaceri de 1,5 mld. euro, potrivit estimarilor ZF. Cifra de afaceri per magazin este unul dintre cei mai importanti indicatori pentru o companie, iar in cazul Kaufland aceasta s-a mentinut relativ constanta in ultimii ani la 18-19 mil. euro.

Germanii de la Kaufland sunt astfel retailerii care au castigat cel mai mult de pe urma marcilor private ? produse care au devenit tot mai prezente in cosurile de cumparaturi ale romanilor in contextul in care pretul a devenit argumentul suprem in achizitie.

 


 


Autor:
 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu