22 Oct 2019 - 22:16       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

România liberă : Carne cu termenul de valabilitate expirat, retrasa din magazinele din Bra?ov

luni 06 aprilie 2015
Aproape 600 de kilograme de carne, in valoare de peste 8
.000 lei, au fost retrase de la comercializare in urma perchezitiilor facute, vineri, la sediul unei firme din Brasov si la alte sapte puncte de lucru ale aceleiasi firme, informeaza Mediafax.

In urma celor opt perchezitii de vineri din municipiile Brasov si Sacele, la o societate comerciala specializata in comertul cu produse din carne, peste, oua si produse de panificatie, au fost constatate incalcari ale legislatiei in vigoare cu privire la comercializarea produselor alimentare, fiind indisponibilizata si retrasa de la comercializare cantitatea totala de 587 de kilograme de carne si produse din carne cu termenul de valabilitate depasit sau produse neconforme, in valoare totala de 8.464 lei, a anun?at, duminica, intr-un comunicat, Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Brasov.

"Administratorul firmei este suspectat ca, incepand din anul 2013 si pana in prezent, a comercializat produse din carne, peste, oua si produse de panificatie, fara a evidentia in contabilitatea societatii veniturile realizate, iar in unele situatii a pus in circulatie produse alterate, vatamatoare pentru sanatatea consumatorului, prin reetichetarea produselor din carne cu termenul de valabilitate depasit?, se mai arata in comunicatul IPJ Brasov.

Politistii si inspectorii de la Protectia Consumatorului au stabilit ca o parte dintre produse, al caror termen de valabilitate era depasit, erau reetichetate si scoase din nou pe piata.

De asemenea, politistii au ridicat in vederea continuarii cercetarilor un laptop si acte contabile, urmand ca prejudiciul sa fie stabilit de inspectorii antifrauda, in baza documentelor financiar-contabile ridicate cu ocazia perchezitiilor.

Administratorul societatii s-a ales cu dosar penal si este cercetat in libertate pentru evaziune fiscala si comercializarea de produse alterate, potrivit sursei citate.

Reprezentantii anchetatorilor au refuzat sa faca public numele societatii in cauza.

In cursul zilei de vineri, zeci de politisti si mascati, in colaborare cu reprezentanti ai Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si Comisariatul pentru Protectia Consumatorului, au descins la un lant alimentar din Brasov, respectiv la sediul firmei si la alte sapte puncte de lucru apartinand acesteia, zece persoane fiind conduse la audieri.

Dosarul este instrumentat de catre politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe linga Tribunalul Brasov.

Carti pentru copii cu pana la 60% reducere comenteaza /* (c)
Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu