26 Mai 2019 - 08:21       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: Retail

Ziarul Financiar :

Care sunt cei mai etici retaileri din lume

vineri 23 martie 2012
Autor: Andreea Mindrila 23
.03.2012

In acest an, 145 de companii din 36 de industrii au avut ca misiune, dincolo de realizarea profitului, promovarea responsabilitatii sociale si a comportamentului etic in afaceri, scrie Business Insider care a alcatuit o lista in functie de aceste criterii a celor mai etici retaileri din lume.

Kesko, cu sediul central in Finlanda, detine mai mult de 1.000 magazine alimentare vizitate zilnic de 900.000 de clienti. In luna februarie Kesko a fost premiata pentru "cea mai buna guvernanta corporativa din Finlanda" de catre World Finance Magazine. De asemenea, compania a fost inclusa pe lista din acest an a celor mai sustenabile o suta de companii din lume, pentru al optulea an consecutiv.

Safeway, cu sediul central in SUA, este al doilea lant de supermarketuri ca marime din America de Nord, care detine 1.702 magazine in Statele Unite si in vestul Canadei. Lantul de magazine alimentare a incheiat recent un parteneriat cu ministerul agriculturii din SUA pentru a-i ajuta pe americani sa faca alegeri alimentare mai sanatoase.

Soane este cel mai mare angajator privat din Portugalia. In 2010 divizia de retail alimentar a companiei a obtinut certificare internationala pentru calitatea propriilor branduri de alimente, produse de igiena, dar si medicamente.

The Co-operative Group este al cincilea retailer alimentar ca marime din Marea Britanie, avand mai mult de 3.000 de magazine alimentare si supermarketuri in intreaga tara. Cooperativa este condusa de proprii membri, nu de catre actionari, ceea ce contribuie la promovarea unui comportament de afaceri etic.

Wegmans, o afacere de familie din SUA, detine 77 de magazine alimentare in New York, Pennsylvania, New Jersey, Virginia, Maryland si Massachusetts. Wegmans a fost inclusa pe lista revistei Fortune a "celor mai bune 100 de locuri unde poti munci" din anul 1998, cand a fost realizata pentru prima data aceasta clasificare.

Whole Foods Market este al noua­lea cel mai extins lant de magazine de produse alimentare si medicamente din SUA, avand peste 300 de unitati in 38 de state americane. Lantul de supermarketuri, care vinde produse naturale si organice, s-a clasat pe locul al treilea in Top 25 Parteneri Ecologici realizat de Agentia de protectie a mediului din SUA.

Costco Wholesale, al treilea retailer ca marime din SUA, este cunoscut pentru ca ofera salarii peste medie muncitorilor, rezultatul fiind o cifra de afaceri mai mica, dar angajati fericiti. Retailerul s-a clasat pe locul 20 in topul Fortune al celor mai admirate companii din lume.

Marks & Spencer, retailer britanic, ofera articole vestimentare si produse alimentare de lux. In anul 2007 firma a initiat un plan pe cinci ani prin care s-a angajat sa devina "o companie etica, durabila, care promoveaza sanatatea in afaceri".

Target este al doilea retailer ca marime din SUA care ofera discounturi. Anul trecut compania a ocupat locul 23 in topul Forbes al celor mai respectabile companii mari din SUA.

Best Buy, retailer de produse electronice din SUA, opereaza mai mult de 4.000 de magazine la nivel mondial si a ocupat locul 40 pe lista celor mai importanti cumparatori de energie "verde" intocmita de Agentia de protectie a mediului din SUA.


Autor:
 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu