20 Sep 2014 - 18:59       

 
Navigator 

Ghid Gastronomic 

La restaurant

Căutare 


Albume foto 

Ghid gastronomic
Album: Ilustratii

 

 

 



* Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: Topul Restaurantelor

Ziarul Financiar :

Bunatati dulci pentru indragostiti

Thursday 16 February 2012
Bunatati dulci pentru indragostiti

Delicii cu fructe, ciocolata, frisca si sampanie, astea sunt recomandarile celor mai renumiti bucatari pentru cina de ?Ziua Indragostitilor?


Bunatati dulci pentru indragostiti

Delicii cu fructe, ciocolata, frisca si sampanie, astea sunt recomandarile celor mai renumiti bucatari pentru cina de ?Ziua Indragostitilor?.

Si daca patru specialisti isi pun mintea si indemanarea la contributie, cu siguranta iese ceva.

Retetele propuse de ei sunt gustoase, afrodiziace, simplu de facut, iar daca le pregatiti voi, in casa, cu siguranta va veti da gata partenerul.

Jakob Hausmann, bucatar Click!, prezentatorul show-ului gastronomic din cadrul matinalului ?Romania zi de zi" (TVR 1), patron al restaurantului Mica Elvetie.

Prajitura de ciocolata cu miez lichid

Ingrediente: 150 g zahar, 150 g unt, 65 g faina, 130 g ciocolata amara, 4 oua.

Mod de preparare: untul si ciocolata se topesc, se lasa sa se raceasca putin, se adauga zaharul si ouale intregi.

Se cerne faina deasupra si se amesteca. Formele de sufleu sau cestile se ung cu unt si se pudreaza cu zahar, se umplu apoi cu masa pregatita si se introduc la cuptor (200 de grade) pentru 12-15 minute.

Apoi se scot cu grija din forme si se pudreaza cu zahar. Miezul ar trebui sa fie inca lichid. Se servesc cu fructe de padure sau inghetata de vanilie.

Horia Virlan, simpaticul bucatar de la ?Cireasa de pe tort" si ?Academia lui Horia" (Prima TV), va propune o reteta simpla, dar gustoasa si de efect.

Desert cu fructe si frisca fara zahar

Ingrediente: 120 g frisca naturala, lichida, 30-50% grasime, 4 portocale, 2 grapefruit rosu, 4 kiwi, un mango, 2 mere rosii, 8 capsune, zeama de la o lamaie, o rodie.

Mod de preparare: fructele se spala, se curata de coaja, se taie felii sau cubulete, se stropesc cu zeama de lamaie.

Se orneaza cu frisca batuta energic, fara sa fie adaugat zahar.

Cristian Sora, gastronom, are o experienta de 13 ani in domeniul culinar.

E bucatarul din cadrul show-ului ?Fabrica de retete" de la Paprika TV si Romantica TV. El va propune un desert delicios si rafinat.

Simfonie de fructe si sampanie

Ingrediente: un mar, o para, 10 g capsune, 60 g mascarpone, 50 g ciocolata menajera cu lapte, 20 g smantana, 75 g inghetata de vanilie, 40 ml coniac, 200 ml vin licoros rosu, un espresso scurt, 30 g fursecuri, 20-30 g zahar, 10 g unt, 2 g scortisoara, 1 g ghimbir.

Mod de preparare: se pun la fiert vinul si zaharul. Cand mai scade se adauga para curatata de coaja, se presara scortisoara si coniac.

Se lasa pe foc pana ce para prinde culoarea vinului. Marul se curata de coaja, se scoate cotorul, iar cavitatea obtinuta se umple cu unt si zahar.

Se pune la cuptor 10 minute, apoi in aceeasi cavitate se adauga coniacul ramas si se da iar 10 minute la cuptor.

Dupa coacere, marul se va tavali prin fursec sfaramat, se lasa la racit, apoi se taie in doua, transversal.

Smantana se pune la incalzit, se adauga ciocolata razuita, apoi cafeaua si ghimbirul tocat marunt.

Crema de mascarpone si zaharul se pun intr-un bol si se freaca bine. Pe o farfurie intinsa se pune sosul de mascarpone, sosul de vin rosu si sosul de ciocolata.

Pe sosul de ciocolata se pune jumatatea de mar acoperita de o cupa de inghetata, pe sosul de mascarpone capsune, iar pe sosul de vin para confiata.

Cezar Munteanu e specialist in bucataria mediteraneana, are titlul de Chef Rotisseur si e director al Asociatiei Nationale a bucatarilor si cofetarilor din turism, filiala Bucuresti.

Mousse de ciocolata cu lapte

Ingrediente: 125 ml frisca lichida, 160 g ciocolata cu lapte, 50 g alune de padure, o foaie gelatina, 100 g frisca.

Mod de preparare: se bate frisca. Gelatina se pune la inmuiat si se incalzeste usor, se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste.

Cand este racit amestecul, se adauga alunele. Se orneaza in boluri, cu fructe.

Se pune o cupa de ciocolata, una de frisca si fructe uscate sau proaspete.

1 comentariu |

2012-02-16


Autor:
 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

           
CEL.ro

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu