16 Aug 2018 - 16:44       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Libertatea : Bucurestenii pot avea de astazi caldura in locuinte, daca asociatiile de locatari sunt de acord

marți 30 octombrie 2012
RADET a inceput sa furnizeze de azi agentul termic catre populatie, iar bucurestenii pot avea caldura in locuinte, daca asociatiile de locatari sunt de acord sa porneasca sistemul de incalzire, a declarat directorul tehnic al regiei, Nicolae Niculescu
.

Directorul tehnic al Regiei Autonome de Distributie a Energiei Termice (RADET) a spus ca incepand de azi bucurestenii vor avea caldura in apartamente "acolo unde asociatiile de locatari sunt de acord cu punerea in functiune a sistemului de incalzire".

Nicolae Niculescu a precizat ca de saptamana trecuta RADET a inceput furnizarea agentului termic pe timp de noapte pentru scoli, gradinite si spitale, iar de azi vor fi alimentati si consumatorii casnici.

"Pana in prezent, aproape 70 la suta dintre asociatiile de locatari din Capitala au fost de acord cu furnizarea agentului termic in zilele cu temperaturi scazute", a spus Nicolae Niculescu, precizand ca acolo unde bucurestenii nu beneficiaza de caldura este decizia asociatiei de locatari.

Totodata, directorul tehnic al RADET a aratat ca azi se vor efectua cateva probe termice la trei puncte termice din zona Drumul Taberei, unde se desfasoara lucrarile la magistrala de metrou, urmand ca in cursul serii acestea sa devina functionale si sa furnizeze agent termic catre populatie.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a discutat azi cu toti directorii institutiilor responsabile, pentru a analiza masurile care vor fi luate odata cu inceperea sezonului rece.In legatura cu furnizarea agentului termic, Oprescu a aratat ca daca se va incalzi, regia va intrerupe furnizarea agentului termic, urmand sa fie reluata cand temperaturile exterioare vor scadea.

Potrivit prevederilor legale, furnizarea agentului termic pentru incalzire in regim permanent are loc daca timp de trei zile consecutiv, intre orele 18.00 si 6.00, se inregistreaza valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de plus 10 grade Celsius sau mai mici.

Debransarea instalatiilor interioare de incalzire si pentru apa calda menajera ale consumatorilor de energie termica dintr-un condominiu nu poate fi efectuata in timpul sezonului de incalzire, potrivit Legii serviciului public de alimentare cu energie termica.Municipalitatea anunta, in octombrie, ca toti bucurestenii vor beneficia de subventie pentru plata energiei termice de la RADET.

Reprezentantii municipalitatii precizat, pentru Mediafax, ca suma prevazuta in acest scop este de 590 de milioane de lei, cu aproape 30 de milioane mai mult decat in 2011.

Anul trecut, municipalitatea a alocat pentru subventiile la plata energiei termice 561,45 milioane de lei. In 2010, subventiile alocate de primarie au totalizat 343 de milioane lei, iar in 2009, aproximativ 357 milioane de lei, potrivit sursei citate.Subventia reprezinta diferenta dintre costul de productie a gigacaloriei, 328 de lei, si pretul care ajunge la bucuresteni - 169,88 lei, preciza municipalitatea, conform Mediafax.

 

 

Voteaza articolul!

0

-1

| azi, 13:30
Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu