25 Mai 2019 - 20:32       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Berea la halba are TVA de 9%. Un impuls pentru o piata de 850 milioane de lei. Va creste consumul?

vineri 14 august 2015
Autor: Madalina Panaete 13
.08.2015

Berea la halba reprezinta 3,5% din vanzarile de bere in Romania, respectiv un consum per capita de 2,5 litri anual.

Reducerea TVA la berea la halba, de la 24% la 9%, ar putea favoriza atat cresterea consumului de bere in acest tip de ambalaj, cat si activitatea micilor producatori din domeniu, insa cu conditia ca restaurantele si barurile sa reduca preturile in conformitate cu noua taxa, dar si sa promoveze aceasta reducere in randul clientilor.

?In mod natural nu va veni clientul singur sa cumpere mai multa bere numai asa ca a auzit el ca s-a ieftinit. Fara campanie de promovare, impreuna cu reduceri de pret, nu vor creste vanzarile de bere la halba. Noi am redus pretul, am transmis asta clientului, pentru ca am zis ca asa vom avea venituri mai mari. Practic asteptam o crestere de 20% a vanzarilor la bere la draft in perioada august-octombrie?, spune Dragos Petrescu, proprietarul lantului de restaurante City Grill, care cuprinde pe langa locatiile cu acelasi nume si cafenelele City Cafe, berariile Hanul Berarilor si restaurantele cu specific italian Trattoria Buongiorno. El spune ca din vanzarile de bere ale companiei, 80% reprezinta berea la draft.

Berea la halba reprezinta 3,5% (in volum) din vanzarile de bere in Romania, astfel ca fiecare roman consuma in medie anual 2,5 litri de bere la halba (0,4 litri), conform calculelor ZF pe baza datelor Asociatiei Berarii Romaniei.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu