15 Oct 2018 - 19:57       

 
Parteneri 



 

 

 



* Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

România liberă : Beneficiile cafelei asupra sanata?ii

joi 23 iulie 2015

Consumata in doze moderate, cafeaua reprezinta un energizant cu pu?ine calorii, care ajuta la prevenirea unor boli de ficat sau de rinichi


.

Din ce in ce mai multe studii reliefeaza existen?a unor importante beneficii ale consumului de cafea pentru corpul uman. Printre acestea regasim reducerea riscului apari?iei bolilor de ficat ?i a diabetului. Potrivit medicalnewstoday.com, consumul cafelei are o istorie de mai multe secole. In secolul al XVII-lea au aparut in Marea Britanie a?a-numitele cafenele unde cu un singur penny puteai plati o cafea ?i aveai parte de o discu?ie elevata. Astazi, cand se consuma 400 de miliarde de ce?ti de cafea anual, cafeaua a devenit cea mai populara bautura la nivel global. MNT Knowledge Center a raportat ?i o serie de beneficii ale cafelei asupra organismului uman. In primul rand, fara zahar sau fri?ca, o cafea are numai doua calorii. Cafeaua este principala sursa de oxidan?i, cel pu?in a?a arata statisticile pentru SUA, nici o alta sursa alimentara neputand juca un rol similar.

Diferen?e legate de numarul ce?tilor

Poten?ialul curativ al cafelei se reflecta asupra unor maladii precum: Parkinson, diverse boli de ficat ?i chiar cancerul de ficat. Cercetatorii americani sus?in existen?a unei legaturi intre consumul de cafea ?i riscul de a face Parkinson: o cantitate mare de cafea sau cofeina implica un risc mai redus de apari?ie a bolii. De asemenea, oamenii de ?tiin?a italieni au anun?at ca un consum moderat de cafea reduce riscul apari?iei cancerului de ficat cu 40%. Totu?i, alte studii sus?in ca daca ai consuma 3 ce?ti de cafea zilnic, riscul s-ar reduce cu 50%. Cercetatorii de la Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) ?i Harvard School of Public Health sus?in ca doua ce?ti de cafea pe zi intaresc inima, iar riscul unui atac se reduce cu 11%. Persoanele care consuma cafea in mod regulat prezinta un risc cu 54% mai mic de a dezvolta diabet, afirma cercetatorii greci, potrivit carora explicatia din spatele acestui beneficiu pentru sanatate ar avea la baza efectul antiinflamator al acestei bauturi, informeaza Reuters. 'O relatie invers proportionala intre consumul de cafea si diabet a fost raportata in mai multe cercetari prospective, chiar daca unele dintre acestea au generat rezultate neconcludente', a adaugat  Demosthenes B. Panagiotakos, cercetator la Departamentul de nutritie si dietetica de la Universitatea Harokopio din Atena.

Un consum mai mic de 1,5 cesti de cafea pe zi a fost considerat 'superficial', iar un consum de peste 1,5 cesti de cafea pe zi a fost considerat 'obisnuit'. Potrivit studiului, consumatorii de cafea 'obisnuiti' au prezentat un risc de diabet cu 54% mai mic in comparatie cu persoanele care nu beau deloc cafea, chiar si dupa eliminarea din ecuatie a altor factori de risc, precum fumat, hipertensiune, prezenta diabetului in istoricul medical familial si consumul de bauturi energizante, au precizat autorii acestui studiu, care a fost publicat in European Journal of Clinical Nutrition. Un alt studiu, realizat la Universitatea Qingdao din China, a stabilit faptul ca asocierea dintre consumul de cafea si riscul de diabet este mai puternica in cazul femeilor si persoanelor nefumatoare.   

 

50% reducere la noua colectie! comenteaza /* (c)
Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu