24 Aug 2019 - 07:33       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: Topul Restaurantelor

Amos News :

Basescu: Iohannis trebuie sa scoata DNA si SRI din scandal; cand a fugit Hayssam, am chemat toti sefii si le-am dat o hartie

sâmbătă 07 ianuarie 2017
Basescu: Iohannis trebuie sa scoata DNA si SRI din scandal; cand a fugit Hayssam, am chemat toti sefii si le-am dat o hartie

Traian Basescu a declarat, joi, la B1 TV, ca presedintele Iohannis ar trebui sa actioneze pentru a scoate SRI si DNA din scandalul provocat de afirmatiile lui Sebastian Ghita, fostul presedinte invocand episodul fugii lui Omar Hayssam cand a chemat procurorul general si sefii serviciilor secrete carora le-a cerut sa demisioneze


Basescu: Iohannis trebuie sa scoata DNA si SRI din scandal; cand a fugit Hayssam, am chemat toti sefii si le-am dat o hartie

Traian Basescu a declarat, joi, la B1 TV, ca presedintele Iohannis ar trebui sa actioneze pentru a scoate SRI si DNA din scandalul provocat de afirmatiile lui Sebastian Ghita, fostul presedinte invocand episodul fugii lui Omar Hayssam cand a chemat procurorul general si sefii serviciilor secrete carora le-a cerut sa demisioneze.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 526153, "containerid": "crt-526153" });

”Nu se sacrifica institutii pentru un om iar, dupa parerea mea, s-a ajuns la nivelul la care presedintele trebuie sa se gandeasca foarte serios pentru a scoate SRI si DNA din acest scandal. Cand a fugit Omar Hayssam, i-am chemat pe toti sefii si le-am spus: «dragi sefi, vedeti ca aveti fiecare cate o foaie in secretariat, sa nu o lasati nescrisa»”, a declarat Traian Basescu.

El a sustinut ca trebuie clarificate afirmatiile lui Sebastian Ghita, mai ales ca o parte dintre ele ar fi fost confirmate in presa. ”Cred ca a fost si o tactica a lui Ghita sa inceapa cu ceva ce poate fi verificat. Afirmatiile lui initiale, inclusiv cu cucuveaua mov, s-au confirmat (...) Daca verificarea nu se face sau se face la fel cum s-a facut cupovestea cu plagiatul pentru doamna Kovesi, DNA este terminat ca si credibilitate”, a avertizat fostul presedinte.

Traian Basescu a precizat ca presedintele Iohannis are posibilitatea revocarii lui Florian Coldea din functia de director adjunct al SRI, iar pe Kovesi ”o poate chema”, chiar daca nu are cum sa o revoce avand mandat dat prin lege. ”Nu public”, a adaugat Basescu.

El a spus ca ultima inregistrare a lui Ghita ar putea constitui un motiv pentru arestarea lui Coldea doar daca Victor Ponta ar confirma ca a fost santajat de adjunctul sefului SRI sa accepte numirea Codrutei Kovesi ca procuror-sef al DNA. ”Eu pun sub semnul intrebarii un santaj la adresa lui Ponta, dar daca afirmatiile lui Ghita sunt probate de martorul Ponta, atunci este foarte grav”, a spus Basescu. 

Acesta a precizat ca, in ultimele luni, s-a intalnit de mai multe ori cu Sebastian Ghita. ”Este un tip versat. Adica are toate calitatile unui foarte bun ofiter de informatii”, a apreciat Basescu.

Sebastian Ghita, disparut din 21 decembrie, sustine, intr-o noua inregistrare difuzata, joi seara, de Romania TV, ca fostul premier Victor Ponta ar fi fost santajat de catre generalul SRI Florian Coldea pentru a o propune pe Laura Codruta Kovesi la conducerea DNA, amenintandu-l ca ii va anula vizita in SUA in apropierea alegerilor prezidentiale, "iar asta il va distruge".

"V-am mentionat de la bun inceput despre intalnirile cu Laura Codruta Kovesi la vilele SRI - K2, K4 si T14, la care au mai participat in anumite momente domnul Florian Coldea si sefii statiei CIA din Bucuresti. Banuiesc ca v-ati intrebat cum am ajuns eu la aceste intalniri. Persoane de rang inalt din SRI mi l-au prezentat pe Florian Coldea in 2008. Eram tineri, aveam copii mici si am legat o relatie de prietenie", a spus Ghita, sustinand ca timp de sapte ani copiii lui si ai lui Florian Coldea au crescut impreuna. 

El mai sustine ca asa a ajuns sa o cunoasca pe Laura Codruta Kovesi si sa se imprieteneasca si cu ea.

"M-am intalnit cu ea de sute de ori la sediile SRI, la mine acasa, in crama, in vie. Am chefuit impreuna, am fost pe pontonul SRI din Delta sau la vilele SRI de la Neptun, la cele de la Sinaia si in multe alte locuri. Asa am ajuns sa fiu direct implicat in numirea Laurei Codrutei Kovesi la DNA, in 2014. Eram prieten cu ea, eram prieten cu Florian Coldea si prieten cu Victor Ponta. Aveam un canal de comunicare cu Traian Basescu, prin Elena Udrea. Eu sunt persoana care a insotit-o pe Elena Udrea la biroul lui Victor Ponta si despre care Elena Udrea a declarat public. Ce nu s-a spus public pana acum e faptul ca Victor Ponta a fost santajat pentru a o numi pe Laura Codruta Kovesi. Practic, in fata mea Florian Coldea i-a spus ca daca nu o va numi pe Laura Codruta Kovesi la DNA, atunci vizita pe care Ponta o avea programata in America, pentru a se intalni cu Biden sau cu Obama, va fi anulata. Mai mult, lui Victor Ponta i s-a spus ca anuntul cu privire la anularea vizitei va fi facut in apropierea alegerilor prezidentiale, iar chestiunea aceasta il va distruge", a mai sustinut Sebastian Ghita.

Potrivit acestuia, documentul cu propunerea de numire a Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA, care a fost inaintat lui Traian Basescu, ar fi fost scris la Guvern, pe calculatorul din secretariatul lui Victor Ponta.

"Am asistat la redactarea lui pe hartia oficiala si apoi am mers la vila SRI K 2, ude erau Florian Coldea si Victor Ponta. Ponta ne spusese mie si Elenei Udrea la intalnirea de la biroul sau: «Eu o sa o propun, dar am o parere proasta despre Kovesi. Sunt convins ca va executa ordinele celor de afara si ne va face dosare tuturor. Pe voi doi va va aresta primii». Victor Ponta a avut dreptate. Laura Codruta Kovesi a incercat sa-i inlature din viata publica pe toti cei care, intr-un fel sau in altul, au ajutat-o. M-am dus apoi cu documentul la Victor Ponta. L-am gasit cu Florian Coldea. Acesta a sunat-o pe Laura Codruta Kovesi si i-a spus sa vina imediat la Bucuresti. Asa a fost numita Laura Codruta Kovesi la conducerea DNA", a mai spus Ghita in inregistrarea difuzata joi seara de Romania TV.2017-01-07

Autor:
 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu