18 Oct 2019 - 06:40       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : BRD vinde credite de consum cu dobanda sub 10% clientilor are au cont de salariu la banca

luni 24 noiembrie 2014
Autor: Liviu Popescu 24
.11.2014

BRD, a doua banca locala dupa activele detinute, vinde pana la finalul lunii ianuarie credite de nevoi personale in lei cu dobanda de 9,75% pe an, pentru clientii cu cont de salariu la banca dobanda nominala fiind de 8,8% pe an. Clientii platesc un comision de analiza de 200 de lei si o asigurare de viata de 0,09% pe luna. Doanda anuala efectiva pentru un credit de consum de 15.000 de lei acordat pe o perioada de cinci ani este de 10,8% pentru clientii fara cont de salariu si de 9,8% pentru cei cu cont de salariu.

Clientii pot opta si pentru o perioada de gratie de pana la trei luni, in care nu vor plati dobanda, capitalul si prima de asigurare. Conditiile promotionale sunt aplicate doar creditelor noi sau de refinantare cu valori mai mari de 5.000 de lei. Bancherii spun ca in ultimele luni se observa o crestere a cererii de credite de consum. Stocul total al creditelor de consum in lei este de circa 23,6 mld. lei, in conditiile in care la inceputul anului stocul era mai mic de 23 mld. lei. Bancherii mizeaza pe creditele de consum pentru ca au marje de castig mari si asigura refacerea rapida a veniturilor si profiturilor.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu