22 Oct 2019 - 22:12       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : BRD le promite clientilor cu cont de salariu credite de consum aprobate in doar trei ore

miercuri 11 februarie 2015
Autor: Liviu Popescu 11
.02.2015

BRD, a doua banca locala dupa activele detinute, vrea sa-si convinga clientii cu carduri de salarii sa ia credite de nevoi personale, astfel ca pentru dosarele depuse pana la jumatatea lunii martie a fost eliminat comisionul de acordare. Banca le promite clientilor care solicita credite mai mici de 13.500 de lei (echivalentul a 3.000 de euro) si care au un cont de salariu deschis la BRD aprobarea dosarului in trei ore.

Dobanda anuala efectiva aplicata clientilor cu cont de salariu este de 10,3% pe an, in timp ce in cazul clientilor standard cosul urca pana la 12,1% pe an. La nivelul pietei, dobanda medie la creditele de consum este de circa 11% pe an.

Bancile au incercat de mai multe ori in perioada de criza sa revigoreze creditul de consum, vazut ca o modalitate rapida de a-si reface profiturile datorita marjelor ridicate de castig. Vizati sunt in principal clientii cu venituri mari sau cei cu conturi de salariu, care reprezinta un element de confort pentru bancherii confruntati cu o rata de default mare pe acest tip de produs in perioada de criza.

 


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu