22 Iul 2019 - 23:26       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Avansul creditului de consum in lei a incetinit in mai

marți 28 iunie 2016
Autor: Anelis Baciu 28
.06.2016 Stocul de credite in lei acordate de bancile locale pentru consum ajungea la finalul lunii mai la 34 de mld. lei (7,6 mld. euro), nivel similar cu cel inregistrat cu o luna in urma, potrivit datelor publi­cate de BNR. Fata de ace­easi perioada a anu­lui tre­cut insa, cre­ditarea este in crestere cu peste 12%, echi­va­len­tul a 4 miliarde de lei.

?Creditul de con­sum tot creste de cativa ani si va continua sa creasca daca nu vor exista turbulente, si ma refer aici si la impactul Brexitului asupra do­banzii Robor. Deocamdata nu au fost efecte majore?, a explicat Liviu Andrei, director executiv al broke­ru­lui de credite Alliance Finance. Potri­vit acestuia, persoanele care apeleaza la un credit de consum folosesc banii pentru renovarea locuintelor si pen­tru achizitia de autoturisme, va­loa­rea medie a cre­ditului la nivel de piata fiind de circa 7.000 de euro, echivalentul in lei.

Evolutia viitoare a creditarii este insa incerta in conditiile in care efectele Brexitu­lui s-ar putea rasfran­gea asupra indicelui Robor in functie de care se calculeaza do­banda la creditele in lei. Inainte de Brexit bancherii preconi­zau o cres­te­re ampla a creditarii pentru consum.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu