23 Feb 2019 - 07:07       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Gandul : Aproximativ jumatate din produsele comercializate in Romania sunt falsuri

luni 03 iunie 2013
Foto: Cristina Nichitus // Publimedia

In primele 5 luni din 2013 aproximativ 4


.000 de ceasuri falsificate au fost confiscate la vama, ceea ce arata o crestere a incercarilor de fraudare, avand in vedere ca tot anul trecut aproximativ 8.000 de ceasuri falsificate  au fost confiscate, a spus ieri Florica Maria Paun, consilier superior la Autoritatea Nationala a Vamilor, in cadrul evenimentului organizat de Temporis, scrie Ziarul Financiar.

„Cresterea mare a confiscarilor de ceasuri de la an la an (in 2008 doar 600 au fost confiscate - n.red.) este datorata intensificarilor controalelor vamale“ a spus Paun.

In Romania procentul de falsuri, din totalul marfurilor vandute este de circa 40%, potrivit unor surse din piata.

Volumul scazut al produselor de lux si valoarea ridicata de piata face ca piata luxului sa fie foarte atractiva pentru falsificatori. Produsele de lux, de exemplu ceasurile, intra in tara de obicei prin colete, bagaj de mana sau de cala, curierat rapid, din Turcia sau China si nu in cantitati mari precum hainele sau tigarile, conform spuselor lui Marian Tanase, de la Inspectoratul General al Politiei de Frontiera.

Citeste articolul integral in Ziarul Financiar


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu