23 Feb 2019 - 13:01       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Apple urca pe locul 3 in topul vanzatorilor de mobile doar cu iPhone

joi 16 februarie 2012
Autor: Adrian Seceleanu 16
.02.2012

Compania americana Apple, care este prezenta pe piata cu un singur tip de telefon mobil - smartphone-ul iPhone, a urcat anul trecut pe locul trei in topul mondial al producatorilor de terminale mobile, in conditiile in care competitorii au gadgeturi care se vand si cu 20-30 de euro, potrivit datelor publicate de compania de analiza Gartner.

Apple a vandut anul trecut aproape 90 de milioane de telefoane mobile, dintre care 35,4 milioane au fost vandute doar in trimestrul patru, potrivit datelor Gartner. Apple a inchis 2011 cu o cota de piata de 5%, fata de 2,9% in anul precedent. Liderul pietei a ramas Nokia, cu 422 de milioane de mobile vandute, insa compania si-a continuat declinul: livrarile au fost mai mici cu aproape 40 de milioane de unitati fata de anul precedent.

Cota de piata a Nokia a scazut de la 28,9% in 2010 la 23,8% anul trecut. Compania sud-coreeana Samsung a vandut 314 milioane de telefoane mobile anul trecut, fata de 281 de milioane in urma cu un an. Demne de remarcat sunt pozitiile de top pe care se claseaza companiile chineze ZTE si Huawei, care din niste firme putin cunoscute au ajuns acum in top 10 mondial.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu