15 Noi 2019 - 07:30       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Click : Aplicati crema cu 30 de minute inainte de expunerea la soare

marți 10 iulie 2012

Sanatatea voastra este mai importanta decat un bronz instantaneu, asa ca nu va aventurati pe plaja fara o crema de protectie


. Specialistii va invata cum sa aplicati corect crema protectoare pentru a fi feriti de razele nocive ale soarelui. Iata cateva sfaturi.

Cum alegem crema potrivita?

Cand cumparati crema de protectie solara, aveti grija ca ea sa va protejeze impotriva UV-A si UV-B si sa aiba un factor de protectie solara (SPF) de cel putin 15.

Cititi etichetele produselor. Alegeti o crema impermeabila, care nu dispare de pe piele la prima baie. Pentru fata, cumparati o crema speciala.

Daca pielea reactioneaza prost la un anume tip de crema, incercati altul, pe baza de alte substante chimice. Nu toate au aceleasi ingrediente.

Folositi o crema de protectie pe baza de apa, daca pielea voastra este predispusa la acnee.

Nu va ghidati dupa pret. Mai scump, nu inseamna neaparat mai bun, asa ca desi o marca mai cunoscuta ar putea mirosi mai bine, nu este neaparat si mai eficienta.

Uitati-va la data de expirare. Unele creme de protectie solara s-ar putea degrada in timp si ar putea pierde din eficienta.

Cand se aplica?

Inainte cu aproximativ 30 de minute de a va expune razelor de soare aplicati crema protectoare. In felul acesta, ea poate fi absorbita bine de piele si nu dispare din cauza transpiratiei.

Imediat ce v-ati intors din apa nu omiteti sa va ungeti din nou cu crema. Apa a sters cu siguranta stratul de unguent protector.

Aplicati crema protectoare de mai multe ori pe zi, mai ales daca lucrati in aer liber si nu ocoliti palaria, care ne scapa de insolatie.

Cum se utilizeaza?

Agitati bine tubul in care se afla crema, inainte de folosire. Exista creme cu particule, care nu se omogenizeaza decat dupa ce agitati.

Aplicati destula crema pe piele! Ca o regula, acoperiti intregul corp cu crema si masati, pana aceasta intra in piele.

Acoperiti cu crema toate partile corpului, incluzand urechile, spatele, umerii si partea din spate a genunchilor si a picioarelor.

Atentie la pielea din jurul ochilor! Are nevoie de protectie speciala.

?Daca aveti multe alunite, alegeti creme cu factor de protectie 50+? Dr. Mircea Tampa, Medic dermato-venerolog Spitalul Victor Babes

Dr. Mircea Tampa, medic dermatolog, ne spune cum alegem crema fotoprotectoare, potrivita tipului nostru de piele. Persoanele cu pielea alba, care fac foarte usor arsuri solare, trebuie sa aleaga o crema cu factor de protectie peste 30. Cele cu pielea inchisa la culoare pot alege creme cu factor de protectie mai scazut. Persoanele cu probleme ale pielii induse de lumina soarelui sau cu alunite trebuie sa aleaga creme cu factor de protectie de tip 50+. Este indicat sa se achizitioneze crema fotoprotectoare din farmacii, ca si garantie a sigurantei produsului.

Crema trebuie sa aiba dublu filtru de ultraviolete sa blocheze ultravioletele. Radiatiile UVA sunt cele care cauzeaza formarea ridurilor si sunt vinovate de imbatranirea pielii, in timp ce radiatiile de tip UVB stau la baza producerii cancerului de piele si a arsurilor solare. Nu alegeti creme parfumate (acestea pot da pete pe piele si boli de piele numite fotodermatoze), sau creme care contin paraben (poate determina alergii de contact).


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu