15 Sep 2019 - 23:05       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Analistii au incredere in economie, dar entuziasmul este mai temperat decat in primavara

vineri 28 august 2015
Autor: Claudia Medrega 28
.08.2015

Vestile venite de la principalii indicatori macro au alimentat optimismul analistilor dupa scaderea increderii din iunie, iar indicele CFA a revenit pe crestere in iulie.

Ramane de vazut care va fi impactul crizei din China si al perpetuarii tensiunilor legate de Grecia.

Increderea analistilor financiari in economia roma­neasca a revenit pe crestere in iulie, atat ca urmare a as­tep­ta­rilor pozitive legate de evolutia economiei in perioada urmatoare, cat si ca o consecinta a evaluarii conditiilor curente.

Indicatorul de in­cre­dere macro­economica al CFA Romania a urcat in iulie la 76,3 puncte dupa ce in iunie nivelul cobo­rase la 70,8 puncte.

Componenta care eva­lueaza conditiile cu­ren­te din economie refe­ritoare la mediul de afaceri si piata muncii a fost de 69,5, inregistrand al cincilea maxim istoric con­secutiv. Iar indica­torul anticipatiilor a cres­cut cu 7,1 puncte, la va­loarea de 79,7.

Romania a ramas in topul european cu a doua cea mai mare crestere a PIB, cu toate ca motoa­rele economiei au ince­tinit in al doilea trimestru, spre surprinderea tuturor. In al doilea trimestru cresterea PIB a fost de 3,2%, iar in primul se­mestru avansul a ajuns la 3,7%.

Consumul privat a ramas principalul motor al cresterii economice. Dar avantul consumului nu a fost suficient pentru a sustine ritmul alert al economiei, vizibil in primele trei luni ale anu­lui, cand PIB-ul a facuse un salt peste as­teptari, de 4,3%.

Indicatorul de in­cre­de­re macroeco­nomica al CFA Romania a atins in luna mai ma­ximul istoric, de 77,1.

Indicatorul de incredere macroeconomica al CFA Ro­mania a fost lansat in luna mai 2011 si doreste sa cuantifice perceptia analistilor asupra conditiilor curente si anticipatiile acestora cu privire la activitatea economica din Romania pe un orizont de timp de un an.

Sondajul este realizat in ultima saptamana a fiecarei luni, iar participantii sunt membri ai CFA Romania si candidatii pentru nivelurile II si III ale examenelor CFA. Indicatorul de incredere macroeconomica ia valori intre 0 (lipsa increderii) si 100 (incredere deplina in economia romaneasca).


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu