18 Dec 2018 - 15:25       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Altex, Cel.ro, Oktal.ro si Orange intra in campania de reduceri de Black Friday

marți 20 noiembrie 2012
Autor: Adrian Seceleanu 19
.11.2012

Orange, numarul unu pe piata locala telecom, Altex - cel mai mare retailer electro-IT local, si magazinele IT&C online cel.ro si oktal.ro sunt cele mai recente nume de pe lista companiilor care au anuntat ca vor desfasura campanii de reduceri ale preturilor in jurul datei de 23 noiembrie - cand are loc evenimentul de shopping "Black Friday". Un eveniment de shopping importat din SUA, "Black Friday" marcheaza intrarea in sezonul de cumparaturi de iarna prin reduceri semnificative ale preturilor timp de o zi pentru mai multe produse.

Orange, numarul unu pe piata locala telecom, va desfasura exclusiv on­line in perioada 19-25 noiembrie, o campanie denumita "black week" pe www.orange.ro, prin care "sute de tipuri de produse" vor avea preturi reduse cu pana la 90%, potrivit unui anunt al operatorului.

"Timp de 7 zile, vizitatorii paginii www.orange.ro isi pot cumpara din magazinul online telefoane, tablete si laptopuri cu o reducere de pana la 90%, alaturi de un nou abonament sau cu prelungirea celui existent. De asemenea, vor putea alege dintr-o gama larga de accesorii si gadgeturi precum casti Bluetooth, carduri micro-SD, huse, rucsacuri, camere foto, GPS-uri, HDD-uri etc. Produsele vor avea pana la 90% reducere si vor putea fi achizi­tionate exclusiv online, in limita stocului disponibil, de catre vizitatori, indiferent daca sunt sau nu clienti Orange", potrivit Orange.

"Am vrut sa ducem conceptul de Black Friday mai departe si sa le oferim tuturor vizitatorilor posibilitatea de a-si alege produse la reducere pe durata intregii saptamani", a declarat Ana Niculae, online division manager in cadrul Orange Romania.

Altex Romania, cel mai mare retailer de electronice, electrocasnice si produse IT din Romania dupa cifra de afaceri, se asteapta la vanzari de 5 mil. euro pe data de 23 noiembrie, cand va avea loc evenimentul de shopping "Black Friday", potrivit unui anunt al companiei. Vanzarile ar urma sa fie cu 10% mai mari decat in anul precedent.

"Ne asteptam la vanzari care sa depaseasca 5 milioane de euro de Black Friday, pe 23 noiembrie. Am pregatit oferte de pana la 50% si chiar pana la 70% reducere la unele produse care fac parte din familii de maxim interes pentru consumatori", a declarat Dan Ostahie, presedinte si CEO al Altex. Echipa Altex a pregatit oferte pentru toate categoriile de produse: IT, televizoare, electrocasnice mari, smartphone-uri, electrocasnice mici, entertainment si gaming. "(?) suntem cu adevarat pre­gatiti pentru aceasta zi, pentru ca avem cea mai mare disponibilitate a stocurilor", a spus Razvan Popescu, director de vanzari al Altex. "Ne asteptam ca valoarea medie a facturii pentru data de 23 noiembrie sa se situeze in jurul valorii de 2.700 lei", a adaugat el. Echipa Altex Romania se asteapta la o crestere de 10 ori a traficului din magazine si de 7 ori a celui online in ziua de 23 noiembrie 2012.

Retailerul cel.ro, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata, a pregatit reduceri semnificative pentru mai multe echipamente si este gata sa faca fata si unui trafic pe site de 10 ori mai mare, a declarat pentru ZF Tiberiu Pop, directorul general al companiei.

"Promotii vor fi la toate categoriile de produse, dar in principal la laptop-uri, tablete si televizoare LED. Discount-urile la produsele aflate in promotie vor fi de pana la 80%, avand stocuri de cateva sute de bucati la majoritatea reperelor. Vom avea cateva lap­topuri cu reducere de 1.000 ron si televizoare cu pana la 1.500 ron", a spus Pop. "Reducerile vor incepe de joi noaptea si vor continua pana la epuizarea stocului, iar promotiile generale vor tine pana duminica. Speram ca prin participarea si mediatizarea acestui eveniment sa atragem in online si clienti care cumpara in mod traditional din offline si care au acum datorita preturilor mici un bun prilej sa testeze acest tip de comert. Din punct de vedere al site-ului, credem ca traficul pe care il vom avea va fi de 3-4 ori mai mare decat intr-o zi de vineri obisnuita, fapt ce nu cred ca va provoca prea mari probleme serverelor", a mai spus seful cel.ro.

Retailerul online oktal.ro va avea in promotie aproximativ 20 de produse, pentru care reducerile vor fi in general de peste 50%, a precizat pentru ZF Dan Dumitrescu, Director General al magazinului online.

"Vor fi aproximativ 20 de produse, insa nu dorim sa dezvaluim mai multe detalii (?). Cu siguranta vor fi cateva modele de laptopuri, dar in ce priveste celelalte categorii, vrem sa le lasam clientilor placerea de a le descoperi singuri in ziua respectiva. Discounturile vor fi semnificative - in general, peste 50%. Estimam ca in aceasta zi vom avea un volum de vanzari de 20 de ori mai mare decat media zilnica a acestei perioade", a spus Dan Dumitrescu.

Anul trecut vanzarile de Black Friday au fost de aproximativ 10 mil. euro, potrivit estimarilor de pe piata.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu