23 Feb 2019 - 13:39       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Ziarul Financiar : Alte 5 tramvaie cu internet Wi-Fi, de 1,5 mil. euro, vor circula in Cluj Napoca

vineri 01 iunie 2012
Autor: Laurentiu Cotu 31
.05.2012

Primaria Cluj-Napoca a anuntat ca pana la finalul anului in Cluj vor mai ajunge inca 5 tramvaie construite de fabrica poloneza PESA, in conditiile in care, primul astfel de model va intra in circulatie inca de saptamana viitoare.

Primul tramvai polonez, din setul de 12 garnituri comandate de municipalitate, a fost montat deja pe sine, urmand sa treaca printr-o serie de teste, iar de marti va fi pus in circulatie. Urmatorul tramvai polonez va ajunge la Cluj luna viitoare.

Primaria spune ca pentru a inlocui total garniturile de pe tronsonul Manastur-Gara din Cluj-Napoca sunt necesare 12 garnituri de tramvai noi. Daca pana la finalul anului vor fi aduse la Cluj 6 tramvaie construite de polonezii de la PESA, anul viitor urmeaza sa mai ajunga in oras inca 6 astfel de modele.

Noul tramvai are 44 de locuri pe scaune si 298 de locuri in picioare, iar consumul este de 0,47 wh/t*km, mai putin cu 50% decat garniturile vechi. Mai mult, acest tramvai dispune de dotari Wi-Fi care permit utilizarea conexiunii de internet pentru calatori. Sistemul permite si realizarea legaturile de comunicare dintre vatman si centrul de comanda. Tramvaiul poate fi comandat si din spate prin panoul de comanda amplasat in capatul garniturii, fara ca vatmanul sa se mute din fata in spate.

Municipalitatea Cluj-Napoca a semnat in luna martie un contract cu compania poloneza Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz pentru achizitia a 12 garnituri de tramvai, investitie in valoare totala de 76,8 mil. lei (apoximativ 18 mil. euro). Polonezii au castigat licitatia organizata la finele anului trecut de primaria Cluj-Napoca, pentru pretul de 6,4 mil. lei (circa 1,5 mil. euro) per bucata.

Noile tramvaie oferite clujenilor de compania poloneza Pojazdy Szynowe au un termenul de garantie de 6 ani. Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz este una dintre cele mai vechi companii producatoare de infrastructura feroviara din Polonia si livreaza pentru clienti din Cehia, Ungaria, Lituania, Italia sau Polonia.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu